Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Audi bevestigt officieel deelname European Le Mans Series

Audi zal komend seizoen met twee auto’s aan de European Le Mans Series deelnemen. De beide R10 TDI’s zullen door het gerenommeerde Team Joest worden ingezet.

Tekst Willem J. Staat/PR
Foto: Audi Sport

audi_lmes_2008
De Audi R10TDI komt nu volgens Audi Sportchef Dr.Wolfgang Ulrich naar de Europese fans
toe.

Audi voor het eerst officieel in Europa actief
Audi zal voor het eerst sinds haar entree in de lange-afstandsracerij tien jaar geleden officieel aan een Europees kampioenschap deelnemen. Audi Sportdirecteur Dr. Wolfgang Ulrich: “Tot nu toe konden de Europese fans de R10 TDI alleen bij de 24 Uur van Le Mans in actie zien. Wij zijn erg blij dat wij met de organiserende ACO een basis hebben kunnen creééren om onze beide Diesel Sportwagens ook bij de Europese 1000KM wedstrijden aan de start te brengen. Vorig jaar beschikte de Europese Le Mans Serie over een attractief startveld. De fabrieksdeelname van Audi zal het niveau zeker omhoog brengen.

Rijderscombinaties
Als rijderscombinaties zullen de regerende ALMS kampioenen Allan McNish/Dindo Capello worden ingezet, terwijl de DTM courerus Alexandre Premat en Mike Rockenfeller de tweede R10 TDI zullen bemannen. Tevens blijven Premat en Rockenfeller voor Audi actief in het DTM

Dr. Wolfgang Ulrich; “Met een combinatie van jonge en geroutineerde coureurs hebben wij ons voor de Europese Le Mans Serie goed bewapend. Ons doel moge duidelijk zijn. Wij willen de titel naar Ingolstadt halen en de wereld laten zien wie de beste Diesel Sportwagens bouwt!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet