Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

24H Series wordt voortgezet op de Lausitzring

480_start-24hdubai2008

Na de succesvolle start tijdens de TOYO TIRES 24H of Dubai vindt de tweede race van de 24H SERIES op 19 en 20 april aanstaande plaats op de EuroSpeedway Lausitz in het Duitse Klettwitz, zo’n 130 km ten zuiden van Berlijn. De EuroSpeedway Lausitz geldt als een van de modernste circuits van Europa en is een bijzonder indrukwekkende accommodatie. “Onze plannen werden door het management van de EuroSpeedway Lausitz met enthousiasme ontvangen en we zijn er blij mee dat we de tweede wedstrijd van het seizoen in de 24H SERIES op zo’n mooi circuit kunnen houden”, verklaart Gerrie Willems van Creventic BV, de organisatie van de 24H SERIES.

Tekst en foto: PR

De eerste editie van de 24H EuroSpeedway zal worden verreden op het 4,534 kilometer lange Grand Prix-circuit van de EuroSpeedway Lausitz. Deze afwisselende baanvariant , waarop tegen de klokrichting in gereden wordt, omvat in totaal 14 bochten, zes rechter- en acht linkerbochten, en voert ook over een gedeelte van de zogeheten “tri-oval”, waarop in 2001 en 2003 ook de Amerikaanse Champ Car-serie racete. Met name de enorme hoofdtribune biedt een indrukwekkende aanblik en ook de faciliteiten voor de deelnemende rijders en teams in de paddock en pitstraat zijn van hoog niveau. Bij de organisatie van de wedstrijd werkt Creventic BV nauw samen met het ervaren team van de Stichting DNRT.

Aanvankelijk stond de 24H EuroSpeedway voor maart op de kalender, maar in goed overleg met diverse partijen is besloten om het evenement nu van 18 tot en met 20 april te organiseren. Op vrijdag vinden de trainingen plaats, de race wordt verreden op zaterdag en zondag. “In de eerste plaats is voor deze verschuiving gekozen om de race niet te laten samenvallen met andere lange-afstandswedstrijden in Duitsland”, legt organisator Gerrie Willems uit. “Daarnaast is een paar weken later dan aanvankelijk gepland de kans op beter weer natuurlijk groter, en bovendien bieden we onze deelnemende teams hierdoor meer tijd om hun auto’s optimaal te prepareren. Veel teams wachten nu immers nog op hun auto’s die op de terugweg zijn na de TOYO TIRES 24H of Dubai.” Voor de race zijn al vele inschrijvingen ontvangen.

Na de 24H EuroSpeedway wordt de 24H SERIES voortgezet met de 24H Hungary op de Hungaroring op 23 en 24 augustus en de 24H Valencia op 11 en 12 oktober. Meer informatie is te vinden op de website www.24hseries.com.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet