Formido Swift Cup

Swift Cup: Tim van Gog en Marcel van Leen naar Certainty Racing

480_podium_race2-544
Tim van Gog (midden) als winnaar van de laatste Swift-race van 2007 op het podium.
Foto: Fast Company


Vice-kampioen van de Formido Swift Cup Tim van Gog zal het komend seizoen gaan racen voor Certainty Racing. Zijn teamgenoot Marcel van Leen zal in 2008 ook met een Swift uitkomen voor de renstal van coureur/teambaas Dillon Koster.

De twee rijders en Certainty bereikten gisteravond overeenstemming. Afgelopen seizoen, tijdens de Finaleraces, maakte Certainty zijn Swift-debuut door het meerijden van Paul Flinterman.

Oog op de titel
Tim van Gog eindigde afgelopen seizoen als tweede in het eerste jaar van de Formido Swift Cup. De Heemstedenaar won twee races en stond veelvuldig op het podium. Van Gog hoopt in 2008 voor de titel te gaan met de door het team van Dillon Koster geprepareerde wagen. Marcel van Leen had afgelopen jaar een wisselend seizoen, waarbij hij enkele keren net buiten het podium viel en het seizoen uiteindelijk op een 11de plaats eindigde.

Onderhandelingen
Team Certainty neemt in 2008 ook deel in de BMW 130i cup met de rijders Dillon Koster en Rintje Ritsma. Onderhandelingen om nog enkele rijders voor het nieuwe seizoen te contracteren in beide klassen, zijn volop gaande.

Meerwaarde
De meerwaarde voor de twee Suzuki Swift Cup-rijders om bij Certainty te rijden, is de kennis op het gebied van de autosport en de faciliteiten tijdens de racedagen op het circuit. Het team Certainty biedt ruime mogelijkheden voor sponsors om met gasten de evenementen te bezoeken. Zo is er een hospitality-ruimte voorzien van catering, muziek en overig entertainment. Ter plaatse worden lunches bereidt door het uit de regio bekende restaurant Zilt uit Overveen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet