IndyCar

IRL: Tony George doet Champcar genereus aanbod

IRL-organisator en Indianapolis Motor Speedway eigenaar Tony George heeft de Champcar-organisatie gisteren een aanbod gedaan.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Willem J. Staat/IRL

indy_dallara_hondas
Worden de Dallara Honda's Champcars? Tony George biedt ze gratis aan.

George wil in 2008 al fusie
De organisatoren van de Champcar World Series en Tony George staan ondanks hun verschillen regelmatig met elkaar in contact. Enkele uren geleden kwam naar buiten dat IRL-organisator Tony George aan Kevin Kalkhoven en Gerald Forsythe het volgende voorstel heeft gedaan. De wedstrijden in Long Beach, Toronto, Edmonton, Mexico City en Australië worden aan de kalender toegevoegd. Daar tegenover stelt de IRL gratis Dallara chassis en Honda motoren ter beschikking. Ook zou George de datum van de Japanse IRL-wedstrijd willen verzetten zodat Long Beach in het schema past.

Teambazen verdeeld
CCWS(Champcar World Series) eigenaren Kevin Kalkhoven en Gerald Forsythe waren niet voor commentaar bereikbaar. Wel is het duidelijk dat er tussen beide partijen een voortdurende dialoog gaande is. Jimmy Vasser van PKV Racing vindt dat de deal overwogen moet worden. Carl Haas van Newman Haas Racing ontkende niet dat er een voortdurende dialoog tussen beide partijen is. Derrick Walker van Team Australia, Eric Bacherlart van Conquest en Keith Wiggins van Minardi Team USA zeggen hiervan niet op de hoogte te zijn. Derrick Walker: “Als Tony mij een gratis motorenprogramma en chassis aanbiedt, wel dat moet ik overwegen.” Keith Wiggins van Minardi Team USA: “Beide kampioenschappen bestaan bij de gratie van de organisatoren, maar eigenlijk heeft niemand voldoende steun. Daarom ben ik van betalende rijders afhankelijk. Ook Paul Stoddart denkt dat een fusie de beste oplossing is. Anderzijds maakt hij zich zorgen of dit wel de juiste oplossing is.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet