Formule 2

GP2: Yelmer Buurman aan boord bij Trust Team Arden

yelmer_gp2_1
Vlnr: Michel Perridon (Trust), Yelmer Buurman, teambaas Christian Horner, Jaap Schalekamp (Rival) en Peter Goedvolk (Argos Oil)

Wat het geruchtencircuit al een tijdlang meldde, en wat na de geslaagde test van afgelopen weekend in Doebai alleen maar waarschijnlijker werd, werd gisteravond bevestigd tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van computersupplygigant Trust in Dordrecht:Yelmer Buurman komt dit seizoen uit als rijder voor het Trust Team Arden in de GP2 Series. Daarmee wordt de rijder uit Ubbergen teamgenoot van de Zwitser Sébastien Buemi, die al eerder werd vastgelegd. Tevens onthulde het team twee nieuwe sponsors. Daarbij gaat het om Riwal, een verhuurbedrijf in hoogwerkers en verreikers (nee, niet verrijkers) en Argos Oil, een van de grootste zelfstandige oliebedrijven van Nederland. De overeenkomsten kwamen tot stand met medewerking van GR8 Industries, het bedrijf van Lodewijk Varrossieau.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Yelmer Buurman, die de afgelopen twee jaar uitkwam in respectievelijk de Britse Formule 3 en de Formule 3 Euro Series, toonde al meerdere malen aan klaar te zijn voor de volgende stap. Vorig jaar al nam hij met succes deel aan een aantal wedstrijden in de Renault World Series en in het najaar testte hij succesvol met het GP2-kampioensteam ART. Nu is hij een tweejarige verbintenis aangegaan met het Trust Team Arden. “Ik kijk er erg naar uit. Natuurlijk beschouw ik het komende seizoen vooral als een leerjaar om de klasse, de auto en de circuits te leren kennen. Volgend jaar zou ik dan moeten profiteren van de opgedane ervaring, maar ik ga wel erg mijn best doen om ook dit jaar af en toe wellicht al eens voor een verrassing te zorgen”, aldus Buurman.

yelmer_gp2_2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet