Formule 3

Formule 3: Carlo van Dam tekent bij fabrieksteam van Toyota

carlo_van_dam_naar_toms
Carlo van Dam. Foto: PR

Duits Formule 3-kampioen Carlo van Dam heeft een contract getekend bij het officiële fabrieksteam van Toyota. De Nederlandse coureur gaat komend seizoen derhalve racen voor de renstal waarmee Tom Coronel 11 jaar geleden op Zandvoort de Masters of Formula 3 heeft gewonnen.

Tekst: Marc Kok

De 21-jarige piloot liet vanmorgen in De Telegraaf optekenen erg verheugd te zijn. Volgens hem is zijn nieuwe werkgever 'het beste Formule 3-team ter wereld’. Tom’s Toyota won bijvoorbeeld de laatste editie van de F3-stratenrace op Macau met Oliver Jarvis achter het stuur.

Beloning
Van Dam noemt het in de wakkerste krant van Nederland ‘een unieke kans en een stukje beloning voor alle inspanningen in de afgelopen jaren. Het is traditie van Tom's Toyota om elk jaar een Europese rijder in het team te hebben. Dan ben je niet de minste als je daarvoor wordt uitgekozen. Je wordt dan echt serieus genomen’, meent de coureur. Donderdag hoopt de Zuid-Hollander al de eerste meters voor het team te maken.

Sportman van het jaar
Voor Carlo van Dam zijn het sportief mooie tijden. Gisteravond werd hij in zijn woonplaats Vlaardingen uitgeroepen tot sportman van het jaar 2007. De Duitse Formule 3-kampioen bleef een plaatselijke triatleet en zwemmer voor. Omdat Carlo van Dam momenteel voor Tom's in Japan vertoeft, nam zijn vader Harry de prijs in ontvangst.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet