Formule 1

Formule 1: Ferrari’s geven tempo aan bij F1-test Valencia

ferrari_valencia_2008
Foto: Ferrari

Felipe Massa en Kimi Raikkonen hebben op de eerste F1-testdag op het circuit van Valencia de toon gezet. Het Ferrari-koppel was het rapste in de eerste oefensessie van (veel van) de 2008-auto’s. Liefst 35.000 toeschouwers zaten dinsdag op de tribunes naar het testen te kijken.

Massa en Raikkonen reden beiden ongeveer honderd ronden over het Spaanse asfalt. De Braziliaan was op zijn Bridgestones met een snelste chrono van 1:12.182 een dikke halve seconde vlotter dan wereldkampioen Raikkonen.

Snelle Williams
Verrassend was de snelle tijd van Nico Rosberg, die in zijn Williams slechts een tiende van een seconde toegaf op Raikkonen en als derde eindigde. Des te opvallender omdat de 2008-Williams pas voor het eerst op racepace reed. Rosberg bleef het McLaren-duo Heikki Kovalainen (vierde) en testrijder Pedro de la Rosa (vijfde) voor. De bij Renault terugggekeerde Fernando Alonso klokte de zesde tijd.

2007 versus 2008
Tien van de 16 aanwezige coureurs reden met hun nieuwe F1-bolide. Zes piloten betraden de baan met de 2007-uitvoering. Vandaag wordt er verder getest in Valencia.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet