DNRT

DNRT: Belgische Formule Renault 1.6 wordt Formula 16-kampioenschap

Gedurende de laatste 5 jaar heeft het Belgisch Kampioenschap Formule Renault 1.6 een belangrijke rol gespeeld bij de eerste stappen van verscheidene jonge piloten. Het is niet per toeval dat talenten zoals Jérôme D’Ambrosio, Bertrand Baguette en Maxime Soulet er hun eerste sporen hebben verdiend, voor hun carrière echt van de grond kwam.

Tekst: PR

In 2008, en dit voor minstens 3 jaar, verandert er wel wat aan het concept, maar blijven dezelfde wagens behouden. Onder de noemer ‘Formula 16’ blijft het doel behouden: jongeren de kans geven om via een toegankelijke en betaalbare klasse de eerste stappen in het Formule-racen te zetten. "Aan de definitieve reglementen wordt voorlopig nog de laatste hand gelegd’’, vertelt William Watté, eigenaar van Talent Promotion Belgium en promotor van de nieuwe klasse, "maar er zijn toch al een paar nieuwtjes die we kunnen vrijgeven.’’

Bridgestone
Een eerste grote wijziging is dat de wagens dit jaar op Bridgestone-banden zullen rijden. Dit geeft een nieuwe uitdaging aan de bestaande teams om terug op zoek te gaan naar de beste afstelling; het laat aan de nieuwe teams toe om op hetzelfde niveau te starten als de rest.

Met Formule Gloria
Tweede wijziging, is dat de klasse niet meer alleen zal rijden, maar samen met de Formule Gloria. Het klassement blijft wel volledig gescheiden en waarschijnlijk zal er zelfs met een gescheiden startgrid worden gewerkt, maar door meer wagens tegelijk de baan op te sturen is er meer spektakel voor het publiek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet