Formule 2

GP2: Goede kansen Yelmer Buurman op stoeltje Trust Arden Team na sterke test

yelmer
Yelmer Buurman afgelopen seizoen als Formule 3-rijder. Foto: Archief

Woensdagavond zal Trust Arden Team bekendmaken wie naast Sébastien Buemi de tweede rijder zal worden in de Europese GP2 Series. Yelmer Buurman heeft zijn kansen op dat stoeltje vergroot door afgelopen zondag op het circuit van Dubai een sterke testsessie voor de onder Nederlandse vlag rijdende formatie af te werken.

Tekst: Marc Kok

Michel Perridon (Trust) en Fred van Putten hebben voor het komend seizoen een belang in het team. Zij willen graag één van de twee racestoeltjes door een Nederlander bezetten. "Maar dan moet die coureur wel aan twee eisen voldoen: hij moet talent hebben én zijn budget rond hebben’’, vertelt Fred van Putten.

Talent
Yelmer Buurman kreeg afgelopen weekend dus de kans om tijdens de GP2-testdag van de Aziatische Series zijn talent te tonen. "Onze GP2 Asia-rijder Adam Kahn reed op dat moment in de A1GP van Nieuw-Zeeland, dus kon Yelmer instappen en zijn rijkunsten laten zien’’, vervolgt Van Putten. "Dat heeft hij uitstekend gedaan. In de ochtendsessie eindigde hij van de 26 rijders als achtste, in de middag was hij negende. Dat terwijl we ook nog wat elektronische problemen hadden. Bovendien was hij sneller dan Sébastien Buemi.’’

Nieuwe sponsor
Buurman heeft dus genoeg talent. Als hij zijn budget ook op orde heeft, rijdt hij dit jaar in de GP2 Europa. De kans hierop mogen we inmiddels toch wel zeer groot achten. Morgenavond zal het nieuws definitief bekend worden gemaakt. Bovendien zal de renstal een grote, nieuwe Nederlandse sponsor presenteren, zo meldt Trust Arden Team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet