Diversen

Diversen: Wereldkampioen klopt aan bij Team TKP!

Ton Vink van TKP Karting Supplies was aangenaam verrast toen hij benaderd werd door de regerend wereldkampioen Rotax Max Senioren met de vraag of er samengewerkt kon worden. Het resultaat van een zeer korte onderhandelingsronde is dat Benjy Russell in 2008 de Rotax Max Euro Challenge op een Intrepid chassis zal rijden en dat onder de vleugels van Team TKP. Daarmee is de rijdersstal voor 2008 er eentje om apetrots op te zijn.

Tekst: PR

Ton Vink: ”We hebben maar liefst twee regerend wereldkampioenen in onze gelederen. Dat is, voor zover ik weet , een absoluut unicum. Wij waren al heel blij met ‘slechts’ één wereldkampioen in de afgelopen twee jaren: Luuk Glansdorp in 2005/2006 en Ricardo Romkema in 2006/2007. Het feit dat we nu zowel Senior Benjy Russell (GB), als Junior Kevin Korjus (EST) onder onze hoede hebben, is fantastisch voor Team TKP en voor al haar rijders”.

Het valt te verwachten dat m.n. de rookie Senioren veel zullen opsteken van Benjy Russell. En hij zal met alle soorten van plezier de regerend Europees RM Junior kampioen Mats van den Brand en Nederlands RM Junior kampioen Jack Swinkels de geheimen van het Senior rijden bijbrengen. Het sluimerende talent Bart van Os, die in recente races achtervolgt leek door de pechduivel, completeert het leergierige en supersnelle trio jonge senioren. Zonder twijfel zal dit kwartet komend seizoen veel van zich laten horen.

Bij de Juniors zullen Peter Hoevenaars en Ramon Rietveld hun voordeel doen met de aanwezigheid van wereldkampioen Kevin Korjus. Al tijdens de Grand Finals in november werd bekend dat Korjus de overstap naar Team TKP zou maken. Rietveld zal in 2008 voor de tweede maal aan de start verschijnen tijdens de Euro Challenge, voor rookie Hoevenaars zal het de eerste keer zijn. Beiden hebben de potentie, naast Korjus, om voorin het veld mee te strijden.

Voor meer informatie over Team TKP kunt u terecht op www.tkp.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet