IndyCar

Champcar: Alex Tagliani test voor PKV. Wedstrijdleider Tony Cotman weg

De Canadees Alex Tagliani zal van 2-4 februari a.s. voor het team van
PKV op Sebring testen. Champcarwedstrijdleider Tony Cotman stapte vandaag onverwachts op.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat.

tagliani_portret
De 35 jarige Champcar-veteraan Alex Tagliani komt mogelijk voor PKV uit.

Tagliani naar PKV?
Alex Tagliani eindigde in zijn achtjarige Champcar carrière maar liefst zesmaal in de top 10, en eindigde in 2004 en 2006 als zevende in het kampioenschap. De 35 jarige-coureur uit Quebec eindigde in zijn Champcar carriere 76 maal in de Top 10 en 32 maal in de top 5. In 131 starts behaalde hij één overwinning op Road America, scoorde vijf poles en veertien podiums in zijn achtjarige Champcar-carriere.

Algemeen Directeur Mark Johnson van PKV: “Alex is een capabele en competitieve rijder die altijd vooraan te vinden is. De test op Sebring stelt PKV in staat om van zijn ervaring gebruik te maken. Anderzijds geeft het ons ook de gelegenheid om te zien hoe Alex met het team samenwerkt i.v.m. onze zoektocht naar een tweede rijder.

tagliani_villeneuve_bocht
Alex Tagliani kwam in 2007 voor het team van RSports uit.

Afgelopen jaar eindigde Tagliani als tiende in het kampioenschap met 205 punten. In tien van de veertien races kwalificeerde Alex zich in de Top 10 met een vierde gridpositie als uitgangspunt in de races van Las Vegas, Long Beach en Portland. De inwoner van Las Vegas, Nevada, eindigde van de 14 races tienmaal in de Top 10, waarvan viermaal in de Top 5 met als beste resultaat een vierde plaats in Las Vegas.

Alex Tagliani: “Ik ben erg dankbaar dat PKV mij in de gelegenheid stelt om voor hen te testen. Het is een topteam. Dit team moet in staat worden geacht het kampioenschap te winnen, en het zou mooi zijn om in 2008 voor PKV te kunnen rijden. Ik denk wel dat ik in staat ben om hun naar de top te brengen, maar eerst moeten we ons huiswerk goed doen om een goede test in Sebring te hebben. Daarna kijken wij verder." Eerder dit jaar tekende de Spanjaard Oriol Servia bij PKV Racing

Het team van PKV werd in 2003 opgericht en is eigendom van Kevin Kalkhoven en oud Champcar-coureur Jimmy Vasser.

Champcar wedstrijdleider Tony Cotman weg
Champcar wedstrijdleider Tony Cotman heeft de Champcar-organisatie sinds vandaag verlaten om zijn “carriere elders te vervolgen:” Volgens welingelichte bronnen zouden bepaalde wedstrijdbeslissingen van Cotman binnen de Champcar-organisatie niet altijd goed zijn bevallen. Op Zolder sloot Cotman de Brit Dan Clarke na een onbezonnen actie aan het begin van het weekend al na luttlele seconden van het evenement uit. Cotman wilde de Brit in principe voor de rest van het jaar uitsluiten. Uiteindelijk bleef het bij één wedstrijd. Het plotselinge vertrek van Cotman heeft binnen Champcar-kringen voor de nodige commotie gezorgd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet