Diversen

Diversen: Eindelijk weer competitie voor Dakar deelnemers in Berghem!

1

19 januari 2008 zou eigenlijk de dag zijn dat de Dakar karavaan Mauritanië verliet en zich zou opmaken voor de laatste etappe naar Dakar. De redenen dat Dakar dit jaar niet door gaat is inmiddels bij een ieder bekend. Om het verdriet enigszins te compenseren nodigde Kartbaan Berghem alle Dakar teams uit om hun equipment te tonen aan het publiek en deel te nemen aan een 100 ronden wedstrijd. Het werd een succes!

Tekst & foto’s: Ewoud Frielink

2

De Dakar teams kwamen massaal naar Berghem. Bij aankomst van het publiek stonden de trucks, auto’s, motoren, perswagens en assist auto’s opgesteld op de kartbaan. Een mooi aanblik, maar tevens waarschijnlijk de laatste keer dat de Nederlandse 2008 equipment zo bij elkaar te zien was. Desondanks dat alle deelnemers zich deze zaterdag behoorlijk anders hadden voorgesteld twee weken geleden hing er een zeer enthousiaste sfeer. Lachende gezichten voerde de boventoon en woorden als “Eindelijk weer competitie, en daar houden we van!” waren veel gehoord.

16

Na de rijders briefing konden de teams zich opmaken voor de Jumbo 100 ronden wedstrijd. Zo gedreven om te winnen als de heren coureurs en monteurs zijn werd er al gelijk gekeken of de 200cc Kombi Karts niet hier een daar wat getuned konden worden. Maar helaas, dit zat er ook voor de Dakar technici niet in. De teams presenteerde zich op het rechte stuk van de kartbaan terwijl het met bakken uit de hemel kwam. Een volledige ‘wet race’ dus, dat het spektakel alleen maar groter maakte.

6

5
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet