A1GP

A1GP: Beide races in Taupo hebben spins, pech, straffen én drama (update)

a1gp_taupo_zondag4

De beide races van de A1GP in Taupo zaten vanaf het begin vol spektakel, spins, pech, straffen én drama. A1 Team Nederland ontsprong daarbij de dans helaas niet: een spin en een kostbare fout tijdens de tweede pitstop kostte het team een goede podiumkans, maar men verlaat met een vijfde plaats in de Sprintrace en een achtste in de Hoofdrace van Nieuw-Zeeland. Bleekemolen finishte weliswaar als negende in de hoofdwedstrijd, maar promoveerde een plekje omdat Team USA na afloop een straf van 70 seconden kreeg vanwege het buiten de pitwindow uitvoeren van een verplichte pitstop.

Tekst en foto's: PR

Sprintrace
Jeroen Bleekemolen begon vanaf de vijfde plaats aan de Sprintrace op een circuit waar inhalen moeilijk bleek. Zoals Jan Lammers gisteren al voorspelde gebeurde er wel het nodige in de eerste ronde met een flinke crash in de eerste bocht, waarbij Zwitserland en Maleisië de slachtoffers waren en ook Canada de pits moest opzoeken. De eerste twee moesten de strijd staken: Canada kon nog wel door en de safety car kwam de baan op gedurende een aantal ronden.

Vijfde plaats
Jeroen Bleekemolen kon niet anders dan voorzichtiger rijden, daar de auto niet helemaal goed lag. Hij moest zorgen dat hij geen fout maakte. In de resterende tijd kon Bleekemolen niet meer verder naar voren komen. Nieuw-Zeeland won de Sprintrace voor het thuispubliek, voor Duitsland en Frankrijk. Met de vijfde plaats, achter het team van Zuid-Afrika, pakte A1 Team Nederland 6 punten.

Superstart Jeroen
Ook in de Hoofdrace is het meteen raak in de eerste ronde. Na een spin van India komt de safety car naar buiten. Jeroen Bleekemolen heeft een superstart en hij weet A1 Team Nederland meteen vanaf een achtste plaats naar positie vier te rijden. Als Zwitserland ook nog één van hun drive-throughs krijgt, ligt A1 Team Nederland op een podiumpositie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet