IndyCar

Div: Lot uit de loterij voor runner-up Perrera door vreemde keuze Champcar Atlantic kampioen Matos

Champcar Atlantic kampioen Rafael Matos liet de afgelopen week een bonus van 2 miljoen dollar liggen en koos voor de Infiniti Proseries in 2008

Tekst Willem J. Staat.
Foto’s Champcar

kampioen_matos
Champcar Atlantic kampioen Matos gaat in ieder geval
niet richting Champcar

Champcar Atlantic kampioen Matos kiest voor de Infiniti Proseries
Champcar Atlantic kampioen Rafael Matos heeft in de VS voor de nodige opschudding gezorgd. De regerende kampioen besloot voor 2008 niet naar de Champcarworldseries over te stappen. Matos maakte eerder deze week bekend dat hij komend seizoen in de Infiniti Proseries voor het team van Andretti Green Racing gaat uitkomen. Zoals bekend is dit de opstapklasse naar de IRL. Matos kwam in 2006 naast zijn Atlantic activiteiten viermaal in de Infiniti Proseries uit en won twee wedstrijden in St. Petersburg.

Bij insiders baarde de beslissing van Matos het nodige opzien. De winnaar van het Champcar Atlantic kampioenschap wordt door de organisatoren van de Champcar World Series een bonus van twee miljoen dollar ter beschikking gesteld om onderdak te vinden bij een Champcar Team. De Fransman Simon Pagenaud maakte hier in 2006 dankbaar gebruik van en vond afgelopen seizoen onderdak bij het team van Derrick Walker. Rookie Pagenaud eindigde voor Team Australia als achtste in het kampioenschap.

Doordat Matos van de 2 Miljoen Dollar bonus afzag, trok de Fransman Franck Perrera, die als tweede in het kampioenschap achter Matos eindigde, een lot uit de loterij. Perrera, die met het team van Condor Motorsport als tweede eindigde krijgt nu de beschikking over deze bonus. Zoals bekend won Charles Zwolsman de Atlantic titel voor het team van Condor Motorsports, en kwam Junior Strous eveneens in 2007 voor het team uit.

perrera
Runner-up Franck Perrera trok onverwachts de
hoofdprijs.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet