Diversen

Div: Servé en Xavier Maassen nemen deel aan ‘The Winter Trial’


Aanleiding
Na enkele keren met de Winter Trial Experience dag te hebben meegedaan, ging Maassen op een uitnodiging in voor de ‘echte’ Winter Trial. De Sunbeam Avenger werd uit de mottenballen gehaald en volledig geprepareerd door Classic Car Bodyshop van Maurice Visser. Ook reden Servé en Xavier in oktober jongstleden samen de ‘The Legend of the Fall’ klassiekerrit. Het duo raakte tijdens deze rally in België bijzonder snel op elkaar ingespeeld. Terwijl Xavier de pacenotes voorlas, zette Servé snelle tijden op de chrono’s.

serve_en_xavier_maassen2

Startnummer 30
Omdat Servé precies 30 jaar geleden vele successen behaalde met de Sunbeam en Xavier tien jaar actief is in de autosport, hebben ze symbolisch het startnummer 30 van de organisatie gekregen. De uitgezette routes van The Winter Trial lopen dit jaar door Tsjechië, Polen en ten slotte Oostenrijk waar de deelnemers ook zullen finishen. Dat zal op 1 februari in St. Wolfgang zijn.

Wens
Servé Maassen: "Een langgekoesterde wens gaat in vervulling! Xavier is 10 jaar actief in de autosport, terwijl ik 30 jaar geleden vele successen boekte met de Sunbeam Avenger. We hebben de auto helemaal onder handen genomen en als voorbereiding deelgenomen aan ‘The Legend of the Fall’ in België. We hebben daar de kneepjes van het rally rijden onder de knie gekregen. The Winter Trial is een geweldig evenement om aan deel te nemen. Xavier zal tijdens de specials achter het stuurtje kruipen, terwijl ik de verbindingsroutes voor mijn rekening zal nemen. Een grote verscheidenheid aan klassieke raceauto’s zullen aan de start verschijnen. Zodat er tijdens de rally van dit Historische kampioenschap op veel spanning gerekend kan worden. Wij hopen dat we in onze eigen klasse voor het eremetaal mee kunnen strijden.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet