Diversen

Div: Servé en Xavier Maassen nemen deel aan ‘The Winter Trial’

serve_en_xavier_maassen1

Servé en Xavier Maassen zullen op 27 januari deelnemen aan de klassieke rally ‘The Winter Trial'. Servé Maassen, die precies 30 jaar geleden Nederlands kampioen werd met een Sunbeam Avenger 1600 cc in groep 1, zal samen met zijn zoon Xavier Maassen, bekend uit de World Series by Renault, deelnemen aan deze rally.

Tekst en foto's: PR

De achtste editie van The Winter Trial gaat van start in het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag. Deze rally heeft een lengte van 2.700 kilometer en voert langs plaatsen waar sneeuw gegarandeerd is.

Geschiedenis
Nadat Servé Maassen zijn actieve loopbaan als coureur had geëindigd en Xavier het autosportvirus van zijn vader had overgenomen, deed de Limburger tevens zijn fraaie Sunbeam Avenger van de hand. Op Nederlandse bodem had hij in 1975 en ’76 het productietoerwagen-kampioenschap gewonnen met deze wagen. Toen hij de kans kreeg om opnieuw in het bezit te komen van een soortgelijke Avenger, kocht Maassen de auto van Bernard Unett, die als fabrieksrijder met de Sunbeam maar liefst drie keer het Britse toerwagen kampioenschap wist te veroveren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet