Diversen

Div: Interclassics en Topmobiel zet Ferrari en Porsche in Maastricht in het zonnetje

Voor fans van klassieke auto’s en Ferrari liefhebbers is het dit weekend smullen in Maastricht. De beurs Interclassics en Topmobiel staat dit jaar geheel in het teken van 60 jaar Ferrari. Maar ook wordt er aandacht besteed aan het Porsche jubileum. Autosport.nl maakte een kleine fotografische impressie van de beurs waar men dit weekend ruim 20.000 bezoekers verwacht.

img_6646
Veel bijzondere Ferrari-rariteiten vallen er in Maastricht te bewonderen

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

ferrari_260_gt
De fraaie 250 LM GT. Met een identieke bolide won Ferrari met de combinatie Jochen Rindt
Masten Gregory in 1965 voor het laatst de 24 Uur van Le Mans.

Jubilarissen in het zonnetje
Afgelopen jaar vierde Ferrari haar 60 jarige bestaan. In samenwerking met de Ferrari Club Nederland worden er dit weekend in het Maastrichtse MECC 60 verschillende types Ferrari geëxposeerd. Het aanbod varieert van zeer zeldzame GT-modellen tot vrij recente F1 bolides. Naast de F1 bolides van Irvine, Schumacher en Gilles Villeneuve, tref je er bijv. ook een zeer zeldzame 250 LM GT uit 1964 aan.

ferrari_gilles_villeneuve_t3
De Ferrari T3 van Gilles Villeneuve uit 1978. Het blijft mooi

Uniek is dat alle tentoongestelde bolides in het bezit zijn van een Nederlands kenteken. Buiten het Ferrari-paviljoen vallen er eveneens nog diverse bolides uit Maranello te bewonderen. Wie over voldoende financiële middelen beschikt kan een bod doen op de Ferrari 212 Inter van Z.K.H. Prins Bernhard.

ferrari_212

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet