24H Series

24H Series: Spectaculaire beginfase TOYO TIRES 24H of Dubai


Een van de grote kanshebbers, Konrad Motorsport (Porsche 997 RSR, Wolfgang Kaufmann, Franz Konrad, Michael Schrey, Jeroen Bleekemolen) behoorde tot de eerste uitvallers in de wedstrijd. Het team, dat vorig jaar tot in de slotfase in de strijd was om de overwinning en na de keurige derde tijd van Jeroen Bleekemolen in de kwalificatietraining ook dit jaar tot de kandidaten voor een goede klassering behoorde, zag de auto al vroeg de pits in komen vanwege problemen met de oliepomp. Problemen waren er ook voor het winnende team van vorig jaar, Duller Motorsport (BMW M3 E46, Dieter Quester, Philipp Peter, Stefano Zonca en Andrea Belicchi) verloor ook veel tijd als gevolg van problemen met de dynamo.

Voorafgaand aan de start hadden veel rijders zorgen over de ontwikkeling van het weer, omdat zich meerdere donkere wolken aan de hemel boven het Dubai Autodrome manifesteerden, maar gedurende de eerste vier uur van de race bleef het gelukkig nog droog.

2008evdubai002

Een sterke prestatie werd geleverd door het team van Equipe Verschuur, dat met de snelste van de beide Renault Mégane Trophy-auto's (Bernhard ten Brinke, Wim Beelen, David Hart en Mike Verschuur) goed de strijd met de Porsches kon aanbinden. Datzelfde gold voor de beide identieke Méganes van het team Delahaye Renault Belgium, die alletwee met dezelfde rijdersbezetting uitkomen (Bas Leinders, Stéphane Lemeret, Gregory Franchi, Vincent Vosse, Frédéric Bouvy).

Pech in de dieselklasse was er voor de auto met het startnummer 99 van Schubert Motorsport (BMW 120d, Heinz Schmersal, Stian Sorlie, Jörg Viebahn, Claudia Hürtgen). Dat team leidde riant in de dieselklasse, maar kwam na drie uur en 34 minuten op de takelwagen binnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet