Supercar Challenge

DSC: Corvette-importeur verrijkt Dutch Supercar Challenge met prachtig initiatief

Trouwe bezoekers van AUTOSPORT.NL weten inmiddels dat Danny van Dongen en Rogier Kroymans komend seizoen een Corvette C6 GT4R gaan bemannen in de klasse Supersport 1 van de Dutch Supercar Challenge (DSC). Het duo verschijnt onder de vlag van Kroymans Racing op de baan. Maar er is meer. Veel meer. De Europese Corvette-importeur, met als thuisbasis Breukelen, biedt geïnteresseerde rijders de kans om met een door Corvette-specialist Callaway Competition ontwikkelde Corvette C6 GT4/GT4R in actie te komen in de DSC, FIA GT4 of een andere GT-klasse.

Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Helmuth Vonk en Marco Antheunisse

480_corvette_publiek
Veel belangstelling voor de plannen van Corvette Europe
 
Corvette heeft vooral de laatste jaren veel successen in de autosport behaald. Het merk won vijf keer zijn klasse tijdens de 24 uren van Le Mans en was viermaal de sterkste tijdens de 12-uursrace van Sebring. Corvette won het algemeen klassement van de 24 uren van Daytona en boekte in de handen van onder meer Mike Hezemans vele zeges in FIA GT. Mike (zie onderstaande foto) won bijvoorbeeld vorig jaar met zijn teamgenoten de 24 uren van Spa-Francorchamps. De Europese Corvette-importeur wil met een nieuw en prachtig initiatief op dit succes inhaken. Corvette Europe wil ook winnen, maar dan met een concept dat qua kosten meer ‘down to earth’ is.

480_corvette_mike_2

Breed inzetbaar

Corvette won het afgelopen seizoen ook de titel voor teams in het Europese FIA GT3 kampioenschap. Het merk was niet van de partij in FIA GT4, de relatief betaalbare GT-klasse die in 2007 het levenslicht zag. Dit jaar gaat dat veranderen. Corvette-specialist Callaway Competition ontwikkelt momenteel op basis van de Corvette C6 een GT4-variant. Callaway tekende eerder al voor de geboorte van de Corvette GT3, waarvan er inmiddels elf zijn gebouwd.
De C6 is het ‘basismodel’ van Corvette, uitgerust met een 6,2 liter V8 met 436 pk. De Corvette C6 GT4 kan met enkele lichte aanpassingen ingezet worden in klassen als de DSC, Belcar en het Brits GT-kampioenschap. Deze aangepaste versie noemt Corvette de GT4R. “Dat is het grote voordeel van de GT4”, benadrukte Corvette Brand Manager Koos Pettinga tijdens een bijeenkomst bij Kroymans Breukelen, pal langs de snelweg A2. “De brede inzetbaarheid maakt van de Corvette GT4 een heel veelzijdige auto.”
Volgens manager PR Dick Braakhekke is de Stéphane Ratel Organisation, de promotor van FIA GT4, enthousiast over de komst van de Corvettes. “Ratel wil er graag merken zoals Corvette bij hebben.”Dick Braakhekke legt uit waarom Corvette in de nationale autosport stapt. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet