Formule 2

GP2: Ho-Pin Tung gaat voor Trident 31 GP2-races rijden


Ondertekening
Woensdag tekenden Trident-teambaas Alessandro Alunni Bravi en Ho-Pin Tung in Milaan de overeenkomst die de jonge Chinees voor zowel het Aziatische als het Europese GP2-kampioenschap aan het Italiaanse team bindt. Tung wordt de teamgenoot van Mike Conway en met hen beschikt het team over een sterke rijdersbezetting voor 2008. Beide coureurs debuteerden vorig jaar in deze opstapklasse naar de Formule 1. Ho-Pin Tung haalde met een vierde plaats zijn beste resultaat (België, Spa Francorchamps) en Mike Conway met een tweede plek (Groot-Britannië, Silverstone).

Kwaliteit
Het Trident team is in 2006 in de GP2-klasse begonnen en is al snel uitgegroeid tot een topteam dat regelmatig in hoogste regionen van de uitslagen was te vinden. Een klinkende overwinning op het circuit van Monaco was de kroon op het vorige seizoen. "Het is een jong en dynamisch team dat zich met stijl presenteert. Maar nog belangrijker is dat het team uiterst professioneel te werk gaat en geen concessies doet aan de kwaliteit als het gaat om het niveau van de staf, de technologische keuzes en de efficiency’’, zegt Ho-Pin Tung enthousiast, direct na de ondertekening van zijn contract. "Ik ben nu een paar keer in Milaan geweest en ik ben erg onder de indruk van de toewijding en het niveau van het team.’’

Vertrouwen
Ho-Pin Tung kijkt met veel vertrouwen uit naar het ‘dubbele’ raceseizoen 2008. "Ik heb vorig jaar ervaring kunnen opdoen en dat is in deze ultra competitieve klasse hard nodig. Dit jaar kan ik die ervaring in dienst stellen van een topteam en kan ik een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de auto en het team. Voor de ontwikkeling van mijn carrière is de overstap naar Trident opnieuw een belangrijke stap richting de Formule 1’’, aldus Ho-Pin Tung.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet