DNRT

DNRT: Jadbalja Racing succesvol in Nieuwjaarsrace op Zandvoort

jadbalja_saker_nieuwjaarsra

Jadbalja Go Fast heeft de derde plaats behaald in de Nieuwjaarsrace van de Winter Endurance series. De andere Jadbalja-bolide vertrok overtuigend vanaf de pole positie, maar kreeg helaas te maken met een defecte achterwiellager, waardoor ze veel tijd verloren.

Tekst en fotro: PR

Jadbalja Racing, het fabrieksteam van Saker Sportscars, kwam tijdens de Nieuwjaarsrace met twee Sakers in actie op Circuit Park Zandvoort. In de in A1-Team Nederland kleuren gehulde Saker GT reden Jeroen Bleekemolen en vaste coureur Laurens Meyer. Jeroen is reeds enige tijd ambassadeur van Saker Sportscars en hij stond dan ook te popelen om te laten zien waartoe de Saker in staat is in een gemengd veld met diverse soorten GT’s. Voor Jadbalja Go Fast, in de open Saker Sprint, kwamen ditmaal Bob Herber en vaste rijder Gerrit Meyer uit.

Jeroen naar pole
In de kwalificatie maakte Jeroen zijn ambitie meer dan waar: met ruim 8 tienden voorsprong hield hij de Sotrax Albert Motorsport Porsche, met onder andere vader Michael Bleekemolen, ruim achter zich. Een geweldig resultaat op een baan waar, op zijn zachtst gezegd, de omstandigheden nog niet ideaal waren. Ook de Jadbalja Go Fast auto eindigde de kwalificatie op een zeer verdienstelijke vijfde plaats, als de tweede Saker in het veld.

Unicum
Om drie uur ging de 4-uurs race van start. Een race die tevens goed was voor een unicum, want voor het eerst in de 60-jarige geschiedenis van Circuit Park Zandvoort werd er een race in de donkere avonduren verreden. Een initiatief dat, achteraf gezien, zeer geslaagd en succesvol genoemd mag worden. De DNRT organisatie had het evenement dus weer op en top georganiseerd. De wedstrijd was tevens live op de Circuit Zandvoort website te volgen met racebeelden en verslag. Op deze manier konden raceliefhebbers vanuit thuis meegenieten van de vele gevechten en de sfeer. De beelden waarop de Sakers met volle koplampen in de schemer met elkaar in gevecht te zien waren, deed menigeen terugdenken aan de Groep-C tijd op Le Mans.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet