Formule 2

GP2: Trust drie jaar titelsponsor Arden International Motorsport


Boost
Michel Perridon, voorzitter en CEO van Trust International: “Naast het feit dat GP2 een erg goede ‘marketing tool’ is, is de serie zeer competitief en rijdt het in het voorprogramma van de Formule 1. We hopen bovendien dat de autosport in Nederland een boost krijgt, omdat het team een kans creëert voor onze talenten. We kijken uit naar het eerste seizoen van Trust Team Arden, het enige Nederlandse team in de GP2.’’

Tweede rijder
De formatie is nog op zoek naar een teamgenoot van de reeds gecontracteerde Zwitser Sébastien Buemi. Afgelopen week liet Fred van Putten namens het team aan autosport.nl weten de kans op 50 procent in te schatten dat het een Nederlander zal worden. Perridon en Van Putten zien graag een landgenoot in hun wagens, maar die zal dan wel het gevraagde budget moeten kunnen meebrengen. In de wandelgangen wordt onder meer de naam van Yelmer Buurman genoemd als mogelijke kandidaat voor het stoeltje. De verwachting is dat later deze week de tweede rijder gepresenteerd zal worden.

Successen
Arden International Motorsport bestaat sinds 1997. In 2002, 2003 and 2004 won de formatie het teamkampioenschap. Bovendien veroverde Bjorn Wirdheim in 2003 de individuele GP2-titel, terwijl een jaar later de huidige Formule 1-piloot Vitantonio Liuzzi het succes van Arden herhaalde. In 2005 pakte de nu ook in de F1 actieve coureur Heikki Kovalainen vijf racezeges.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet