Sportscars

Sportscars: Patrick Huisman en Robert Doornbos favoriet voor GT overwinning op Daytona

Patrick Huisman en Robert Doornbos willen eind deze maand de GT-klasse tijdens de Rolex 24 Uur van Daytona winnen. Beide Nederlanders maken daar met het ervaren team van Synergy dan ook een uitstekende kans op.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

mazda_rx8
Mazda gaat Synergy Racing felle tegenstand bezorgen

Patrick Huisman/Robert Doornbos favoriet voor GT-overwinning
Patrick Huisman en Robert Doornbos komen eind deze maand voor het gerenommeerde Synergy Team tijdens de Rolex 24 Uur van Daytona uit. Zij vormen samen met de Amerikaan Steve Johnson en de Oostenrijker Richard Lietz een uitstekende combinatie. Tijdens één van de vele trainingssessies die afgelopen weekend verreden werden gaven zij tijdens de openingsfase al een waarschuwingsschot af. Met 1.51.477 lieten zij in het begin alvast een tweede tijd noteren. Het team behaalde in de 24 Uur van Daytona al 62 klasse-overwinningen, waarvan 37 met Porsche. De door Synergy ingezette Porsches zijn in tegenstelling tot enkele andere concurrenten door Porsche volledig op GrandAm specificatie ontwikkeld. Onze zuiderbuur Jan Heylen bestuurt samen met Mark Greenberg, Damien Faulkner en Lance Arnold de tweede Synergy Porsche. De snelste tijd in de GT-klasse werd afgelopen weekend geregistreerd door de 17-jarige Robert Thorne. De jeugdige Mazda RX8 coureur was met een 1.50.617 dan ook bloedsnel. Thorne wist handig gebruik te maken van een “draft” met een andere deelnemer.

daytona_2008-1
Ganassi is uit op een hattrick voor de Rolex 24 Uur van Daytona

Ganassi weer favoriet
Het team van Chip Ganassi is na twee overwinningen in de afgelopen twee edities wederom favoriet. Tijdens het testweekend op Daytona liet Scott Pruett met 1.41.232 de snelste tijd noteren. Pruett was daarmee met zijn Lexus Riley een fractie sneller dan Juan Pablo Montoya afgelopen vrijdag. Naast Pruett en Montoya maken Memo Rojas en Dario Franchitti eveneens deel uit van deze combinatie. Penske Team Taylor Racing liet de tweede tijd noteren. De Australiër Ryan Briscoe zette voor het team van Penske Taylor een 1.41.277 met zijn Pontiac Riley op de klokken. Naast Ryan Briscoe maken Helio Castroneves en NASCAR-coureur Kurt Busch deel uit van het team. NASCAR-coureur A.J. Allmendinger liet met de Michael Shank Racing Ford Riley verrassenderwijs de derde tijd noteren. De Shank Ford Riley was goed voor 1.41.555. Naast Allemndinger zijn Ian James, John Pew en Burt Friselle de vaste rijders voor dit team. De gloednieuwe Krohn Lola kampte nog met diverse problemen, maar zal bij de 24 Uur gewoon aan de start verschijnen.

daytona_2008-2
De nieuwe Lola kende nog de nodige problemen


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet