Benelux Racing League

BRL V6: Henry Zumbrink stapt over van BRL Light naar V6

480_zumbrink_r2

Met de kampioenstitel 2007 van de BRL Light-klasse op zak, blikt Henry Zumbrink terug op een succesvol seizoen. Met een klein beetje zeer in het hart neemt Zumbrink afscheid van de, voor hem zeer succesvolle opstapklasse BRL Light, om in 2008 te gaan racen met de grote broer van de Lights, de BRL V6-klasse. En waar hij de toppers Donald Molenaar en Sandor van Es als teamgenoten krijgt.

Tekst: PR
Foto's: Fast Company

Goede opstapklasse
Zoals veel coureurs heeft ook Henry Zumbrink zijn allereerste ervaringen mogen opdoen in de karts. Na een aantal jaar te hebben gekart, was hij dan ook klaar voor de opstap naar de autosport. BRL Light leek en bleek dan ook de juiste klasse om dit te doen. En naar nu blijkt ook zeer succesvol: In zijn eerste seizoen (2006) werd Zumbrink derde in het kampioenschap en in 2007 wist hij de kampioenschaptitel binnen te slepen.

Super racewagen
Henry Zumbrink over de BRL Lights: “De BRL Light klasse is een ideale opstapklasse voor de autosport. Het is een super racewagen en zeer betaalbaar om mee te starten. Het is een aanrader voor elke beginnende coureur!”

Seizoen 2007
Het afgelopen seizoen heeft de jonge coureur vele overwinningen weten binnen te halen. Er waren ook gedenkwaardige momenten, zoals de zware crash van opponent Marijn van Kalmthout die een aantal races was uitgeschakeld. Maar ook een zeer bijzondere race tijdens de A1GP op Zandvoort, waar bijna alle BRL V6 wagens het niet konden winnen van de Lights en dus ver achter ons eindigden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet