Diversen

Diversen: Nederlands Kampioen Justin Ros maakt overstap naar de autosport

justinros_1

Justin Ros, Nederlands Kampioen Super Nationaal 07 125cc, maakte zijn eerste race ronden op Kartbaan Alnone onder het toeziend oog van Hans Huiskamp. De motivatie en snelheid was toen al duidelijk aanwezig wat uiteindelijk de Nederlandse titel opleverde. Nu, 10 jaar later, is Justin Ros toe aan een volgende stap.


Tekst: PR/ Ewoud Frielink
Foto's: PR/ Michael Melis

justinros_2

De 17 jarige Justin haalde in december van vorig jaar zijn racelicentie op het circuit Park Zandvoort en heeft een paar dagen later onder barre, koude en natte omstandigheden een uurtje in een Formule Gloria gereden. "In sommige bochten lag ijs en ander bochten weer water, de temperatuur was iets onder nul met een sterke oosten wind. Pas na een half uur ging het tempo omhoog. Ik moest natuurlijk omgaan met een voor mij nieuwe auto en natuurlijk de weersomstandigheden, maar het ging erg goed, zelfs boven verwachting en iedereen was tevreden", aldus een zeer gemotiveerde Justin.

Het aankomende seizoen zal de Formule Gloria samen met de Formule Renault 1.6 in totaal zeven wedstrijden gaan rijden. Een zal er opgenomen worden in het Duitse of Italiaanse kampioenschap en de andere races zijn op Zandvoort, Zolder, en Spa-Francorchamps. "Het is weer een nieuwe uitdaging en ik heb er erg veel zin in. Na 10 jaar karten is het leuk om weer eens wat anders te proberen. Ik heb in de kartsport alle klassen doorlopen met minder goede, maar zeker met goede resultaten. Vooral afgelopen jaar was zeer succesvol met een Nederlandse titel. Ik heb veel geleerd en wil mijn team baas François Slangen dan ook hartelijk bedanken voor zijn begeleiding en inzet de afgelopen jaren. Ik heb veel aan hem te danken.”

justinros_3

“Het nieuwe seizoen staat voor de deur en ik kan niet wachten om binnenkort te gaan trainen op Zandvoort. Ik wens iedereen een heel goed en sportief nieuw jaar toe.” Zo sluit Justin af.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet