DNRT

DNRT: Nieuwe testmogelijkheid met de Saker Sportscar op 20 januari 2008

saker1

Saker Sportscars Europe is reeds enkele maanden volop bezig met de voorbereidingen op komend seizoen. Eind vorig jaar werd er, met alle betrokkenen, nog één keer teruggekeken op het seizoen 2007. Tijdens deze bijeenkomst, gehouden in de Saker Sportscars fabriek, kreeg Schouten Racing de wisselbeker overhandigd en werd er door alle aanwezigen druk gefilosofeerd over de toekomstige ontwikkelingen in de Saker Challenge.

Tekst en foto: PR

Eén van de hoofddoelstellingen van de in Etten-Leur gevestigde raceautofabrikant voor 2008 is een groter startveld in de Nederlandse Saker Sportscar Challenge. De klasse heeft nu een serieuze fabrikant achter zich staan, dus stabiliteit voor de komende jaren is verzekerd. Momenteel wordt er daarom ook druk overleg gevoerd met diverse nieuwe teams om Sakers te gaan runnen.

Betrokken
Dit moet er toe leiden om enerzijds nieuwe kopers direct onderdak aan te kunnen bieden. Anderzijds worden deze teams betrokken bij een nog nader uit te werken huurkoopconcept, waarbij men dus niet direct de investering hoeft te maken maar toch een volledig seizoen kan deelnemen aan de Challenge. De huurder is in dat geval verplicht om het technische onderhoud bij zo’n erkend partnerteam uit te laten voeren. Na het seizoen kan men dan overwegen om de Saker alsnog aan te schaffen voor een, met de huur verminderde, prijs. Ook normale leasemogelijkheden worden nader uitgewerkt. Op deze manier is er voor ieder wat wils om een Saker project te financieren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet