Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Column: Terugblik 2007 Roy van der Laan

2007 was voor mij het rustigste autosportjaar sinds mijn eerste schreden op het journalistieke pad in 1991. Mijn goede voornemen voor 2008: meer autosport!

Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Roy-All Produkties


480-morgenishetvrede
Gevelsteen op het Schotse kasteel van Bentley-adept Paul Veenhuijzen


Sinds enkele jaren concentreer ik mij per autosportseizoen op één nationale raceklasse. In 2005 volgde ik in opdracht van Porsche-importeur Pon en voor www.autosport.nl de nationale Porsche GT3 Cup. Sinds 2006 heb ik mijn handen vol aan de BMW 130i Cup. Ik schrijf de artikelen voor de programmabladen van onder meer Circuit Park Zandvoort, ik maak elk raceweekeinde een flink aantal (achtergrond)artikelen en trainings- en raceverslagen voor www.bmw130icup.nl en ik verzorg de berichtgeving rond de merkencup op www.autosport.nl. Dat zorgt, samen met enkele kleinere redactionele activiteiten, voor meer dan goedgevulde raceweekeinden.
In voorgaande jaren volgde ik ook andere autosportklassen en nationale teams. In 2006 heb ik mij bijvoorbeeld beziggehouden met Eurotech Racing in Belcar. 2007 was voor mij een heel rustig autosportseizoen; naast de raceweekeinden van de Samsung BMW 130i Cup heb ik slechts over de races van het Winterkampioenschap op Circuit Park Zandvoort geschreven.
In 2008 zal ik naar verwachting wederom de BMW 130i Cup volgen. Daarnaast ben ik met andere raceklassen en teams in gesprek om mij komend jaar weer wat intensiever met autosport te gaan bezighouden.

Druk jaar

Veel mensen die ik ken uit de autosport denken dat ik fulltime autosportjournalist ben. Dat is dus niet zo. Verder ben ik niet in dienst bij www.autosport.nl / Fast Company maar werk ik sinds 1997 als zelfstandige journalist en tekstschrijver. 2007 was een druk jaar, waarbij ik voornamelijk bijdragen heb geleverd voor Automobiel Management (een vakblad voor de autobranche, waarvoor ik sinds 1994 schrijf) en voor VACO Nieuws (vakblad voor de banden- en wielenbranche). Daarnaast werk ik voor Constructeur, een vakblad voor werktuigbouwkundige constructeurs.

480-yokohama-w-drive

Voor Automobiel Management schrijf ik voornamelijk over auto-onderdelen, werkplaatsconcepten en garage-equipment. Ik denk onder meer met plezier terug aan de introductie van de Yokohama W.drive winterband in een besneeuwd Finland, waar ik als enige Nederlandse journalist bij aanwezig was.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet