Diversen

Terugblik 2007 Willem J. StaatDTM
Bij vrijwel 90% van de DTM weekends was ik aanwezig. Bruno Spengler bezorgde mij bij de presentatie in Düsseldorf een ongewild fotografisch hoogtepunt toen zijn demo-DTM Mercedes op de Königsallee spontaan vlam vatte. De fraaie lange trips met de collega’s Miltenburg, Pieters en van de Kerkhoff naar de diverse verre locaties zorgden voor fraaie avonturen. Collega Miltenburg troefde op Brands Hatch de DSO securitymensen op een fantastische manier af door zijn Audi voor het Kentagon te parkeren. In tegenstelling tot vele andere collega’s stonden wij bijna het gehele weekend op pole-position.Op een verlaten landweg ter hoogte van de Eurospeedway stuitten collega v.d. Kerkhof en ondergetekende op een nogal verdacht gecrashte personenauto. Omdat er verder geen hond te bekennen was besloot collega v.d. Kerkhof om toch maar dieper het gas in te trappen

norisring_onderweg
Onheilspellende voorbode richting Norisring. Een geschaarde vrachtwagen op
de andere weghelft.

Na de DTM-warm-up op de Norisring bleek de software van mijn beide digitale Canons te zijn gewist. Mijn Duitse collega Thomas Urner bedacht zich geen moment en leende direct een Canon Body aan mij uit zodat ik iedereen toch van materiaal kon voorzien. Collega of concurrent, juist dit soort situaties maakt de verbondenheid tussen de mediamensen zo groot. Marco, Boudewijn, Johann, Thomas bedankt!!

Ferrari Days
Terwijl de grootste DTM Farce uit 2007 in Barcelona plaatsvond koos ik voor de Ferrari Days in Hockenheim. Nu had ik de Ferrari Days in het verleden ook wel eens bezocht, maar zonder de aanwezigheid van Schumacher of Raikkonen had het Hockenheim weekend toch een bijzondere klank. Als kind was ik altijd gefascineerd van de Ferrari 312P sportscar uit 1969.

jeugdsentiment
Jeugdsentiment werd realiteit op Hockenheim. Na 38 jaar zag ik de fantastische
Ferrari 312P voor het eerst in actie. De Brit David Franklin kreeg op Hockenheim
een daverend applaus voor het rijden in deze auto.

Deze zelfde bolide maakte in gerestaureerde vorm op Hockenheim zijn rentree in de handen van de Brit David Franklin. Om een stuk jeugdherinnering tot leven te zien komen is heel bijzonder. Voor mij misschien het meest emotionele moment van 2007. Zeker toen Franklin in de uitloopronde van de tweede wedstrijd een staande ovatie kreeg.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet