Diversen

Terugblik 2007 Willem J. Staat

Als medewerker van AUTOSPORT.NL, START Autosport Magazine en diverse andere autosportmedia blik ik in tegenstelling tot 2006 op een prachtig autosportseizoen met vele prachtige momenten terug.

staathet_erop
Het stond er kennelijk toch niet altijd even goed op? BTCS-coureur Armand Essers heeft zo zijn bedenkingen.

Tekst: Willem J.Staat
Foto's: Willem J. Staat, Champcar en W.van Pinxteren

Champcars
Voor ondergetekende was de komst van Champcar naar Zolder en Assen één van de vele hoogtepunten. De perspresentaties in Autoworld en het Drenths museum waren unieke momenten. Robert Doornbos kreeg bij een mediashooting op een schapenfarm in de buurt van Assen onverwachte steun van een dolle geit die Sebastien Bourdais en Justin Wilson op de hoorns trachtte te nemen. Het mocht niet baten, ondanks een pijnlijke hand won Justin Wilson de eerste Champcar Grand Prix van Nederland.

champcar_assen
Tja, ipv flitsende bolides te fotograferen  ben je in Assen ineens schoolfotograaf. Ook de Champcar-coureurs moesten terug naar de schoolbanken.

De vriendelijkheid en de benadering van de teams staat in schril contrast tot sommige andere mondiale series. Werkelijk niets was ze teveel. Teameigenaar Dale Coyne onderbrak na de zaterdagtraining op Assen een meeting met zijn rijder Bruno Junqueira omdat hij vond dat een gesprek met autosport.nl meer prioriteit verdiende. Zelfs in de F3 Euroseries mag je dit al niet meer verwachten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet