Diversen

Terugblik 2007 René de Boer


mugello_15
Toeristische ritten lopen niet altijd goed af: aanrijding onderweg naar Mugello, maar gelukkig zonder lichamelijke schade voor collega IJzerman en uw verslaggever

Toeristische excursies in Florence en Barcelona
Gelukkig ging het niet alleen altijd maar over auto’s. De DTM deed dit jaar met Mugello en Barcelona twee bestemmingen aan die ook toeristisch het nodige te bieden hebben, en gelukkig deelde collega Matthé IJzerman die mening, zodat we samen een dag eerder vlogen en konden genieten van de vele bezienswaardigheden van respectievelijk Florence en Barcelona. Enkele impressies ervan waren op deze site terug te vinden in de rubriek “Groeten uit”, waarin we af en toe een blik achter de schermen van het pure racegebeuren willen bieden. Sommigen reageren dan dat ze geen toeristische plaatjes op deze site willen zien, maar het gaat hierbij, anders dan bij een printmedium, niet ten koste van ruimte voor andere zaken. En als je het niet wilt lezen, dan lees je het toch niet? Ik ben en blijf van mening dat er, hoe leuk de autosport ook is, nog veel meer in de wereld is, en dat draag ik ook via dit medium zo op z’n tijd uit.

jaaroverzicht2
De mooiste rit van het jaar: met bruid Doris tijdens het huwelijk in de Horch 930

In heel veel speciale auto’s heb ik dit jaar niet gereden, maar een speciale vermelding verdient wel de Audi R8, waarvan ik een tijdlang mocht genieten voor een reportage in het magazine “Top Time”. Wat een heerlijke auto! De mooiste rit, maar dat zal niemand verbazen, was voor mij echter de tocht in de Horch 930, die de historische afdeling van Audi in Ingolstadt ter beschikking had gesteld voor ons huwelijk. Doris en ik werden in stijl naar de kerk en weer terug gereden, een prachtige belevenis! Leuk was het ook om dezelfde auto vijf weken later weer terug te zien bij de rijdersparade van de 24 Uur van Le Mans met de Audi-junioren Rockenfeller, Luhr en Prémat erin.

lemans14
Dezelfde auto vijf weken later bij de rijdersparade in Le Mans

Voor volgend jaar staan er wederom tal van leuke dingen op het programma. Ik zit nu alweer bij het skispringen (schrijf deze regels in het perscentrum in Oberstdorf), vlieg nadat ik terug ben naar Doebai voor de 24-uursrace aldaar en kan alweer uitkijken naar de Daytona 500, elf DTM-races, drie WTCC-wedstrijden, de 24 Uur van Le Mans, vier LMS-races en evenementen op Zandvoort. Plus de 24-uursrace op de Nürburgring, waar ik de twee fabrieksteams van Opel begeleid (het OPC Race Camp heeft uit 18.500 kandidaten tien mensen gekozen die, na een gedegen opleiding, met twee Astra Turbo’s aan de race gaan deelnemen) en de andere dingen die zich ongetwijfeld in de loop van het jaar zullen aandienen. Ik verheug me er nu al op, en maak graag van de gelegenheid gebruik om alle lezers het beste voor 2008 te wensen, hopelijk weer een mooi racejaar!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet