Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Terugblik 2007 René de Boer

jaaroverzicht3
Twee keer Amerika, twee keer Azië, een keer Brazilië: business class is met twee meter toch wel heel lekker!

Het was me het jaartje wel. Tien DTM-wedstrijden, zes WTCC-races, de 24 Uur van Le Mans, de 12 Uur van Sebring, de Masters, Paas- en Pinksterraces plus A1GP op Zandvoort, de Oldtimer-GP op de Nürburgring, de Porsche Rennsport Reunion in Daytona, een paar skiwedstrijden… Oh ja, en dan ben ik tussendoor ook nog getrouwd, in een racevrij weekend in mei, tussen de DTM-races van Oschersleben en Lausitzring in. Nee, over gebrek aan activiteit had ik in 2007 bepaald niet te klagen!

Tekst: René de Boer
Foto's: Raymond de Haan, Rebocar Automotive Productions e.a.

Maar dat wil ik ook niet anders. In het elfde jaar dat ik full-time voor mezelf bezig ben met mijn PR- en communicatiebureau liepen de zaken wederom prima. Berichtgeving voor deze website, de dagbladen Telegraaf en Spits, de vakbladen Autosport, Motorsport Aktuell en Start, de Süddeutsche Zeitung en de Rheinische Post in Duitsland. Daarnaast commerciële tekstopdrachten voor talloze bedrijven en organisaties. Belangrijke opdrachtgevers zijn de ITR, de organisatie van de DTM en de Formule 3 Euro Serie, het Circuit Park Zandvoort en daarnaast tal van fabrikanten en importeurs in de autobranche.

jaaroverzicht1
De faciliteiten zijn niet overal even riant, maar dat mag natuurlijk nooit ten koste gaan van de berichtgeving : hier met Duitse collega Klaus-Eckhard Jost in de minimale Audi-persruimte in Le Mans.

Het jaar begon zoals voor mij gebruikelijk met skispringen: de Vierschansentournee voor mijn twee Nederlandse dagbladen. Daarna stond al snel in januari een van de interessantste projecten van het jaar op het programma: een week naar Hong Kong om daar reportages te maken over de productie van Audi-modelauto’s. Samen met vriend en fotograaf Raymond de Haan bezocht ik de speelgoedbeurs in Hong Kong (zelden zoveel plastic rotzooi gezien) en modelautofabrieken van Spark in Zhuhai en Schuco in Dong Guan. Een bijzonder interessante ervaring, en dan besef je (weer eens) hoe goed wij het hier met z’n allen eigenlijk wel hebben.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet