Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

4-takt: Karting Events organiseert NK Micro Max

In het nieuwe seizoen 2008 organiseert Karting Events niet alleen het Nederlands Kampioenschap Cadet 160 en de nieuwe RK1 klasse maar nu ook het enige officiële Nederlands Kampioenschap Micro Max onder auspiciën van de KNAF.

Tekst: PR

Micro Max is de jongste telg van de Rotax Max familie. Deze klasse valt in dezelfde leeftijd categorie als de Cadet 160 met als grote verschil dat de Cadet 160 klasse wordt gereden met een onderhoudsvriendelijke viertakt motor en de Micro Max met een tweetakt motor. Karting Events zegt hierover: “Wij denken dat als je begint met karten de Cadet 160 klasse de ideale klasse is om in te beginnen. Niet alleen om in te rijden maar ook om aan te sleutelen. Niet zijn alleen de rijders onervaren maar vaak ook de ouders. Maar wij zeggen altijd dat als je vroeger met Lego heb gespeelt dan krijg je het sleutelen aan een Cadet 160 ook wel onder knie. De Micro Max is de fantastische verlenging voor de Cadetten. De kart ziet er niet alleen erg “racy” uit met zijn watergekoelde Rotax Max motor maar klinkt ook nog eens geweldig”. Wij zullen het Chrono technisch-reglement hanteren inclusief de bandenkeuze.

De Rotax Max motor is speciaal gedown-tuned voor deze klasse zodat de snelheden niet te hoog liggen. Met dezelfde motor kan je ook doorgroeien in de Rotax Max klasse. Enige aanpassingen zijn dan wel vereist maar de basis heb je al.

Karting Events organiseert in het seizoen 2008 zeven wedstrijden voor het sprintkampioenschap. Voor het eerst in de geschiedenis zal er een uitstapje worden gemaakt naar een kartbaan in Duitsland. De wedstrijden zijn allemaal ééndaags-evenementen. Dat wil zeggen dat er ’s morgens genoeg tijd is om te trainen en dat er ’s middags drie manches worden verreden. Al-met-al kan je op een wedstrijddag heel veel rondjes rijden.

Len van Leeuwen van Karting Events: “Wij denken dat we voor de komende jaren een zeer goed pakket hebben voor ons sprintkampioenschap. De prokarts en de Cadet 160 klasse is de basis en nog steeds zeer succesvol. De RK1 klasse is vorig jaar explosief gegroeid en dit jaar zal dat met de steun van importeur Schuurman BV niet anders zijn. Met de Micro Max hebben we een nieuwe ster waarvan wij het helemaal zien zitten”.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet