Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Diversen: TKP presenteert indrukwekkende rijders line-up in Zaandam

tkp_1

Anders dan voorafgaande aan het seizoen 2007, waar slechts drie weken voor de eerste wedstrijd nog de overstap naar Intrepid gemaakt werd, heeft Ton Vink van TKP Karting Supplies nu al zijn zaken voor 2008 op een rijtje. Dat bleek overduidelijk afgelopen zaterdag tijdens de rijderspresentatie en de onthulling van de Intrepid Cruiser 2008. De 2008 specs Cruiser is de logische doorontwikkeling van het 2007 model, waar Team TKP afgelopen jaar zulke aansprekende resultaten mee heeft geboekt.


Tekst: PR
Foto's: Michael Melis


Tijdens een informeel samenzijn ten huize van TKP Karting Supplies in Zaandam, waren rijders en begeleiders voor het komende seizoen aanwezig. Zij waren allemaal benieuwd naar het materiaal waarmee zij volgend jaar opnieuw, zowel nationaal als internationaal, in de absolute top gaan meedraaien. De 2008 Cruiser heeft een verbeterd excentersysteem om camber/caster sneller en nauwkeuriger aan te kunnen passen. Er is een mogelijkheid om op het chassis een voetensteun te monteren, een optie die meer comfort voor de rijder betekent en hem/haar de gelegenheid geeft om met meer gevoel de pedalen te controleren. De overweldigende looks van het 2007 model zijn grotendeels gehandhaafd terwijl nu ook de bodemplaat getooid is met de gestileerde valk. De geometrie van het chassis zelf is op enkele plaatsen aangepast wat de rijeigenschappen ten goede komt.

tkp_new_drivers
Peter Hoevenaars                        Tim Struijlaart                              Ramon Rietveld

De Team TKP drivers line-up ziet er zeer indrukwekkend uit. Het team van Ton Vink herbergt enkele kampioenen en staat bol van het talent. De Rotax Max Senioren voor 2008 zijn Bart van Os, Mats van den Brand (Europees Junior Kampioen 2007 RM Euro Challenge) en Jack Swinkels (Nederlands Junior Kampioen 2007 Chrono RM Challenge en vierde tijdens het officiële Rotax Max Wereldkampioenschap, de 2007 Grand Finals). Peter Hoevenaars is de nieuwkomer en enige Junior in het team.

De nummer twee van de Mini Max Chrono RM Challenge 2007 is één der grote kanshebbers voor de Nederlandse Junior titel. Tim Struijlaart blijft nog een jaar met de Mini Max rijden en is ook een serieuze titelkandidaat. Marc van den Broek (niet op de foto) zal wederom als RM Olympiër op de grid verschijnen.

Senior Wereldkampioen 2006 en runner-up in 2007 Ricardo Romkema zal zijn kennis en kunde aan Team TKP blijven aanbieden. Hij blijft testen met de Rotax Max motoren voor TKP. Zelf concentreert hij zich in 2008 op KZ2 klasse. Olympiër Sander Faber en Junior Ramon Rietveld zullen in 2008 eveneens Intrepid rijden en tot het TKP team behoren. Tijdens de Euro Challenge zal Team TKP het thuis zijn voor Junior Kevin Korjus uit Estland, de regerend Junior Wereldkampioen. De kalender voor het nieuwe seizoen van team TKP volgt spoedig.

Alle informatie kunt u vinden op www.tkp.nl

tkp_detail

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet