Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Zeges voor Euser en Dubois-Wijnen op Hockenheim



Op de korte baan op het circuit van Hockenheim zegevierde zondagmorgen de Viper Competition van US Carworld Racing met een stevige voorsprong. De races van de Dutch Supercar Challenge maakten deel uit van het programma van de BERU TOP 10. Ook nu weer waren Pieter Dubois en René Wijnen hevig in gevecht met de Marcos van regerend kampioen Cor Euser. De Limburgers kwamen met de dikke Amerikaan als eerste over de meet.

Na hun tweede plaats in de eerste manche zaterdagmiddag, ging René Wijnen weer weg vanaf de eerste startrij. Cor Euser pakte de kop maar had een ontketenende René Wijnen achter zich aan. Wijnen reed in de 3e ronde de snelste tijd van de race, dubbelde de Marcos en pakte meteen een voorsprong. De voorsprong was opgelopen tot 9 seconden toen een safety-car situatie ontstond vanwege een incident. Tussen de 25e en 35e minuut vielen de pitstops, een uitstekend moment om de pits op te zoeken. Aangezien de wedstrijdleiding niet zoveel ervaring had met de reglementaire pistops in de Dutch Supercar Cahllenge ontstond er een chaos omdat de safety-car fout in het klassement reed. Na enige correcties wist de wedstrijdleiding het klassement op professionele wijze te herstellen waardoor niemand werd bevoor- of benadeeld.

De Viper van Dubois en Wijnen was teruggevallen naar een 4e plaats in het klassement omdat zij vanwege de eerdere goede klasseringen meer straftijd hebben aan de pits dan de concurrentie. “Gelukkig had ik vrij baan toen ik uit de pits kwam en kon gelukkig de kop van de race terug veroveren en de winst met ongeveer 5 seconden voorsprong opeisen.”, aldus een verheugde Pieter Dubois, teamchef en coureur van US Carworld Racing, aan de finish in Hockenheim.

Uitslag 1e manche Dutch Supercar Challenge Hockenheim 21-5:
1. Cor Euser, Marcos Mantis,
2. Pieter Dubois-René Wijnen, Viper Competiton
3. Graham Coomes, Porsche Biturbo

Uitslag 2e manche Dutch Supercar Challenge Hockenheim 22-5:
1. Pieter Dubois-Rene Wijnen, Viper Competition
2. Cor Euser, Marcos Mantis
3. Graham Comes, Porsche Biturbo
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet