Formule 1

Formule 1: Alonso: ‘Periode bij McLaren was niet zó slecht als men beweert’

Hij is halverwege zijn tweejarige contract bij McLaren opgestapt. Toch beweert Fernando Alonso nu dat zijn tijd bij de Britse renstal lang niet zó slecht is geweest als in de media wordt geroepen.

In Spaanse media is de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 ingegaan op zijn turbulente seizoen bij McLaren. Alonso stelt niet bitter terug te kijken op zijn uitstapje naar de renstal van Ron Dennis. Hoewel Dennis openlijk heeft uitgesproken dat zijn verhouding met Alonso allesbehalve optimaal verliep.

'90 procent niet waar'
Fernando Alonso beweert dat de waarheid over zijn periode bij het team van collega-rijder Lewis Hamilton geheel anders is dan wordt weergegeven in de pers. "Er is maar een tiende gedeelte echt gebeurd van wat er is geschreven en geroepen’’, aldus de naar Renault teruggekeerde piloot. "Tijdens de laatste Grand Prix van het jaar heb ik zelfs nog een realistische kans gehad om de wereldtitel te behalen. Ik ben derhalve vertrokken met een goed gevoel.’’

Goed 2008
Alonso verwacht komend jaar weinig persoonlijke problemen met zijn nieuwe ploegmaat, Nelson Piquet junior. "Nelsinho is geen Hamilton’’, stelt de Spaanse topcoureur.

alonso_britse_gp
Fernando Alonso hier in actie voor McLaren in 2007.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet