Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Van Amersfoort Racing test talenten op Valencia


Beter gevoel
“Na mijn lange afwezigheid wilde ik de test op Zandvoort vooral gebruiken om een beter gevoel te krijgen met de wagen’’, zegt Stef Dusseldorp. ‘’Een snelle tijd was toen niet van doorslaggevend belang. Doordat ik lange tijd niets heb kunnen doen, was ik na de test helemaal op. Gelukkig ben ik lichamelijk weer helemaal hersteld, zodat ik mijn vizier volledig kan richten op 2008. Ik heb bijzonder veel zin in de test op Valencia.”

Volgende uitdaging
“Ik kijk enorm uit naar de test’’, stelt Luuk Glansdorp. ‘’Na een leerzaam jaar in de Formule BMW, waar ik veel internationale circuits heb leren kennen, is dit een volgende uitdaging in mijn beginnende autosportcarrière. Door mijn goede prestaties een paar weken geleden in Valencia met de Formule BMW, hoop ik de stijgende lijn met de Formule Renault 2.0 te kunnen doortrekken. Ik ken het circuit goed en probeer hier mijn voordeel mee te behalen. Van Amersfoort Racing is het opleidingsinstituut voor jong talent bij uitstek, zodat ik veel van het team zal opsteken. Ik ben trots uitgenodigd te zijn door Frits. Ik ga ervoor.”

Goede voorbereiding 2008
‘’Ik ben erg blij dat we Luuk en Stef kunnen testen’’, vertelt teambaas Frits van Amersfoort. ‘’Ondanks zijn jonge leeftijd beschikt Luuk over veel natuurlijk talent. Dat liet hij nogmaals zien tijdens de sterk bezette Formule BMW World Final, waar hij een achtste plaats behaalde. Het circuit van Valencia kent voor hem geen geheimen meer en ook in de Formule Renault 2.0 heeft hij in het verleden ervaring opgedaan. Voor Stef ben ik erg blij dat hij weer volledig is hersteld van zijn zware crash. Hij zal op Valencia de draad weer oppakken en probeert zich te meten met de rest van het deelnemersveld. Met deze tweedaagse test willen we ons goed voorbereiden op het nieuwe autosportseizoen 2008.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet