Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Van Amersfoort Racing test talenten op Valencia

van_amersfoort_racing1

Van Amersfoort Racing reist met Stef Dusseldorp en Luuk Glansdorp af naar Valencia, waar op woensdag 19 en donderdag 20 december in de Formule Renault 2.0 zal worden getest op het circuit van Valencia.
 
Tekst en foto: PR

Naast Dusseldorp, die weer helemaal is hersteld van een zware crash, heeft het raceteam uit Nederland Luuk Glansdorp uitgenodigd voor de tweedaagse test op Spaanse bodem. Met deze twee 18-jarige talenten gaat het team uit Huizen de strijd aan met de andere deelnemers in de laatste internationale Formule Renault 2.0 test van 2007.

Stef Dusseldorp
De races in de Northern European Cup Formula Renault 2.0 verliepen dit jaar zeer voorspoedig voor de rookie, totdat een crash de ambitieuze plannen van Dusseldorp abrupt dwarsboomden. Na onderzoek in het ziekenhuis van Ludwigshafen, bleek dat hij twee gebroken ruggenwervels had opgelopen en een verplichte rustperiode in acht moest nemen. Dit betekende een vervroegd seizoenseinde voor de jonge Formule Renault-coureur. Daarna begon hij voorzichtig aan zijn revalidatieproces, waarbij hij twee keer per week naar de fysiotherapeut ging om alle spieren in beweging te houden. Na een afwezigheid van bijna drie maanden, is Dusseldorp weer op de weg terug en maakte hij een paar weken geleden zijn comeback in een Formule Renault 2.0. Onder wisselende weersomstandigheden werkte hij op het circuit van Zandvoort een intensief trainingsprogramma af. Na een geslaagde test staat de zware test op Valencia voor de deur.

Luuk Glansdorp
Met Luuk Glansdorp nodigt Frits van Amersfoort, die onlangs nog zijn 30-jarige racejubileum vierde, weer een nieuw talent uit voor een test bij zijn gerenommeerde stal. Nadat de inwoner uit Leiderdorp wereldkampioen karting werd bij de Rotax Max, won hij vorig jaar een startkapitaal van 50.000 euro door het winnen van de BMW Scolarship. De talentvolle coureur kon op deze manier een boost geven aan zijn autosportcarrière. Met het onervaren Zettl Motorport werd het debuut gemaakt, dankzij een aantal enthousiaste sponsors. Na een leerzaam seizoen in het Duits Formule BMW kampioenschap reed Glansdorp voor Fortec Motorsport de afsluitende Formule BMW World Final. Hij werd na een inhaalrace uiteindelijk als achtste afgevlagd en was daarmee tevens de best geklasseerde Nederlander. Door zijn goede prestaties werd hij door Van Amersfoort Racing geselecteerd voor de tweedaagse test op Valencia.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet