Sportscars

Sportscars: Porsche RS Spyders naar Le Mans

Bij Porsche gaat men zich het komende seizoen serieus voorbereiden op de 24 Uren van Le Mans. De teams van VM Motorsport, Essex en Horag zouden ter voorbereiding van de langeafstandsklassieker een uitgebreid testprogramma gaan afwerken. Ook zou men bij Penske overwegen om de Spyders op Le Mans in te zetten.

Tekst Willem J. Staat
Fotos Porsche en Horag

alms_le_mans
Porsche gaat Le Mans serieus aanpakken voor de klantenteams. Maar ook de komst
van Team Penske is een mogelijke optie.

Porsche Spyders op Le Mans verwacht
De Porsche Spyder RS wordt komend jaar op Le Mans verwacht. Bij Porsche zal men ter voorbereiding hiervan een aantal langeafstandstests voor de “klantenteams” uitvoeren. Daarbij zijn de namen van VM Motorsport by Equipe Verschuur, Essex en Horag gevallen. Ook zou Team Penske overwegen de stap naar Le Mans te maken. Het winnen van deze langeafstandsklassiekers staat bij Roger Penske na veertien Indy-zeges hoog op het verlanglijstje. In de ALMS wisten de LMP2 Spyders meermaals de sterkere Audi R10 TDI verslaan. Een aanval van Penske op Le Mans moet voor 2008 niet worden uitgesloten.

horag_test_barcelona
Volgend jaar eveneens met Jan Lammers aan het stuur. De test van Horag verliep
in Barcelona zonder problemen.

Horag sluit test succesvol af
Horag Racing heeft de eerste langeafstandstest met de LMP2 Porsche RS Spyder in Barcelona succesvol afgesloten. De Horag LMP2 Porsche RS Spyder werd 15 uur lang zonder noemenswaardige problemen aan de tand gevoeld. Fredy: Lienhard: “Dit is de beste auto, die ik ooit in mijn carrière gereden heb:” Lienhard won o.a. met Ferrari, Dallara en Lola veel langeafstandswedstrijden. Ook de Belg Didier Theys was bijzonder onder de indruk van de Porsche RS Spyder. Jan Lammers zal zoals bekend als derde rijder deel uit maken van het Horag Team. Naast de LMS-series komt het Horag Team in geselecteerde wedstrijden van de ALMS uit, waaronder de 12 Uren van Sebring en Petit Le Mans op Road Atlanta.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet