Formule 3

Formule 3 Euro Serie: Waldschmidt bij SG

henkie_waldschmidt
Afgelopen seizoen nog in de Formule Renault, in 2008 in de Formule 3

Onze landgenoot Henki (volgens sommigen ook wel Henkie) Waldschmidt (noem die jongen gewoon Henk, dan ben je van het hele probleem af!) komt komend seizoen voor het SG-team van Stéphane Guerin uit in de Formule 3 Euro Serie. Waldschmidt maakt deel uit van het talentenprogramma van Toyota en was de afgelopen jaren actief in de Formule Renault met het Prema Powerteam. Daarvoor maakte hij furore met aansprekende resultaten in de kartsport.

Tekst: René de Boer
Foto: PR 

Net als Waldschmidt maakt ook SG komend seizoen de overstap van de Formule Renault naar de Formule 3, waarbij het team overigens naast de Formule 3 ook in de Renault-promotieklasse actief blijft. Waldschmidt reed het afgelopen seizoen in de Italiaanse Formule Renault en de Formule Renault Eurocup. In beide kampioenschappen eindigde hij op de zevende plaats.

Naast Renger van der Zande, die, als de voortekenen niet bedriegen, nog een jaar bij het Prema Powerteam in de Formule 3 Euro Serie actief blijft, wordt Waldschmidt dan de tweede Nederlandse rijder in het kampioenschap. Daarnaast worden ook Carlo van Dam goede kansen toegedicht. Zoals bekend heeft de regerend kampioen in de Duitse ATS Formule 3 Cup goede contacten met Volkswagen en kan hij wellicht aanspraak maken op één van de zitjes bij de door Volkswagen ondersteunde en uitgeruste teams Signature en RC Motorsport. "Zijn kansen zijn goed", verklaarde een zegsman van Volkswagen onlangs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet