A1GP

A1GP: Onwillige wielophanging verpest ongelukkig weekend Team Nederland

Team Nederland had op het Chinese asfalt van Zhuhai een moeilijk weekend, maar na een voorspoedige start van de hoofdrace gloorde er toch nog wat licht aan het einde van de tunnel. Een afgebroken achterwielophanging noodzaakte Bleekemolen echter om uit zijn bolide te stappen en met twee schamele puntjes huiswaarts te keren.

Tekst: Daan Jeuken en PR

Jeroen Bleekemolen: “Dit is ontzettend balen. Er brak iets af in de auto, een deel van de achterwielophanging. We hadden in de hoofdrace een auto die goed genoeg was om veel punten te halen. Je weet niet hoe ver je kan komen vanaf een achttiende plaats, maar we lagen al tiende en degenen die vlak voor me reden had ik zeker kunnen hebben. De topvijf hadden we gewoon kunnen halen met goede pitstops, misschien zelfs het podium. Vanaf een achttiende plek is dat natuurlijk goed. We dachten met de goede auto nu al onze problemen van gisteren achter ons te hebben gelaten. Het is een slecht weekend geweest, het leek erop dat we dat helemaal goed gingen maken. We gingen er helemaal voor. Dan is het ontzettend jammer dat het zo eindigt. Bij die crashes in de eerste ronde zag ik alleen maar stof voor me, ik kwam er gelukkig goed doorheen. In de sprintrace waren we best snel, ik had ook een goede start. Toen werd ik naar buiten gedrukt en verloor ik weer plaatsen. Vanaf de negende plaats was inhalen gewoon heel moeilijk, we waren wel snel genoeg om naar voren te komen. Veel meer kon ik echter niet doen.”

Jan Lammers: “Om te beginnen: Jeroen was echt top onderweg, we zaten echt helemaal in de race. Ik denk dat we uiteindelijk zelfs mee hadden kunnen doen om het podium, ook als je het vergelijkt ten opzichte van de anderen waar we mee in gevecht waren. We waren dus super onderweg om onze kwalificatie te corrigeren. Er is iets aan de wielophanging gebroken, dat is gewoon pech, dat heb je. Maar het is nu India dat godzijdank gewonnen heeft, bij Zwitserland en Frankrijk ging bij de pitstop iets fout. Daardoor is de schade voor ons nog enigszins beperkt gebleven qua puntenverlies, vanwege de resultaten van anderen. Het is natuurlijk balen, we hadden er hier goed uit kunnen komen. Topzes zonder enige twijfel, maar het podium was dus ook niet onmogelijk geweest. We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen na de kwalificatie. Die hebben we mentaal wel wat kunnen verwerken, Jeroen ging goed en de auto ging goed. Alleen was het niet ons weekend, jammer maar zo gaat dat. Daar moeten we het mee doen.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet