Sportscars

Sportscars: Jan Lammers wint Grand Am-race op Mont Tremblant

 Jan Lammers in actie

Zo'n drie weken voor zijn negenenveertigste verjaardag heeft Jan Lammers opnieuw een belangrijke overwinning aan zijn inmiddels unieke loopbaan toegevoegd. Op het fameuze circuit van Mont Tremblant (Quebec) in Canada won de Nederlander de "6 Heures du Circuit Mont Tremblant", ronde vijf van de
Grand American Rolex Sports Car Series; het steeds populairder wordende Amerikaanse sportwagenkampioenschap waar veel bekende teams en coureurs aan de start verschijnen.


Tekst en foto's: PR

Samen met de Brit Andy Wallace en de Venezolaanse Milka Duno versloeg Lammers met de Pontiac Crawford van het Howard Boss team de beide Riley Lexus auto's van het Chip Ganassi team, met onder andere Stefan Johansson en Scott Pruett. "Het was een mooie en turbulente race op een prachtig circuit", aldus een tevreden Lammers, die zijn Grand Am programma combineert met de deelname van zijn eigen Racing for Holland team aan de 24 uur van Le Mans. "Het weer speelde een belangrijke rol en zes uur lang was het een erg spannende race. Ik ben tevreden met mijn prestatie en die van mijn teamgenoten en blij voor het team. Dit is bovendien mijn eerste Grand Am overwinning dus dat maakt het extra leuk."

 Jan Lammers op het Grand Am podium in Mont Tremblant
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet