Diversen

Div: AR Motorsport breidt activiteiten uit met International Formula Master

formula_master_ambrosio
De Formule Master (hier regerend kampioen Jerôme d'Ambrosio) volgend jaar ook met AR Motorsport

AR Motorsport breidt volgend jaar de activiteiten uit. Naast deelname aan de Northern European Cup Formule Renault 2.0 heeft teambaas Ronald Heiligers ook de International Formula Master op het programma staan. Het plan is om met twee auto’s deel te nemen aan de klasse, die in het voorprogramma van de Europese wedstrijden van het FIA WK Toerwagens rijdt. Volgende week al neemt AR Motorsport deel aan de officiële test van de International Formula Master op het circuit van Vallelunga nabij Rome.

Tekst: René de Boer
Foto: IFM

“Ik ben eigenlijk al jaren op zoek naar mogelijkheden om ons team breder te maken”, verklaart Ronald Heiligers. “Met één team van twee of drie auto’s in één serie ben je in de autosport immers redelijk kwetsbaar. Aanvankelijk keek ik naar mogelijkheden in Nederland, maar toen deed zich de kans voor in de International Formula Master en dat was in feite de meest logische optie. Het ligt immers in de lijn naar boven in relatie tot onze activiteiten in de Formule Renault.”

"Goede TV-coverage, aanvaardbare budgetten"
Heiligers is overtuigd van het potentieel van de klasse, die dit jaar zijn eerste seizoen beleefde. “Ik vind het een goede klasse, ook als follow-up voor onze huidige rijders. Daarnaast is de TV-coverage via Eurosport goed, en zijn de budgetten op een aanvaardbaar niveau.” Of de rijders die afgelopen seizoen voor AR Motorsport in de Formule Renault in actie kwamen, volgend jaar met het team doorgroeien naar de Formule Master, kan Heiligers nog niet zeggen. Van Gwendolyn Hertzberger is in ieder geval bekend dat ze de overstap naar de IFM maakt, maar zij koos voor het Italiaanse Famà-team. Volgende week test Paul Meijer met AR Motorsport op Vallelunga.

Geen logistieke problemen
Heiligers voorziet geen logistieke problemen door de combinatie van Formule Renault en Formule Master. Volgende week draait AR Motorsport al een dubbel programma, want naast de Formule Master-test in Italië wordt er ook met de Formule Renault getest in het Spaanse Valencia. “Voor de Formule Master werk ik nauw samen met Rob Franssen, die al jaren bij ons werkt. Hij gaat grotendeels het Master-project doen, terwijl ik meer bij de Formule Renault betrokken blijf”, verklaart Heiligers. “Daarnaast is Maarten Faas, die de afgelopen zeven jaar bij Racing for Holland aan de Dome werkte en daarvoor zeven jaar bij ons was, nu weer bij ons team teruggekeerd, dus qua ondersteuning zit het wel goed!” AR Motorsport heeft nog niet de beschikking over de update-kit voor de Formule Master 2008. “We gaan in Vallelunga eerst maar eens rijden om de auto te leren kennen, daarna gaan we verder in de voorbereiding voor volgend jaar”, aldus Heiligers.

Technische wijzigingen voor 2008, D'Ambrosio positief na eerste test
In de IFM worden volgend jaar Honda K20A-motoren ingezet, die de nogal onbetrouwbaar gebleken Mader-motoren gaan vervangen. Daarnaast is er gekozen voor een nieuwe versnellingsbak en hydrauliek, terwijl de Magneti-Marelli-computer voor het motormanagement dezelfde is die gebruikt wordt in de GP2. De eerste testkilometers met de nieuwe Formule Master werden eerder deze week afgelegd door regerend kampioen Jerôme d’Ambrosio, die direct enthousiast was: “De nieuwe versnellingsbak schakelt veel sneller en preciezer en de motor heeft veel meer trekkracht bij lage toerentallen.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet