24H Series

24H Series: Nieuwe serie van 24-uursraces start in Dubai

start_24h_dubai

In aansluiting op het succes van de TOYO TIRES 24H of Dubai, die op 11 en 12 januari 2008 zijn derde editie beleeft, gaan de organisatoren van het evenement nog een stap verder met de opzet van de 24H SERIES 2008, een volledig kampioenschap van vier 24-uursraces voor volgend jaar. “Ons evenement in Dubai is een vast programmapunt geworden voor vele teams en rijders en we hebben heel wat aanvragen ontvangen voor meer evenementen”, zegt Gerrie Willems namens de race-organisatie Creventic BV. “Voor ons was dit reden om te gaan zoeken naar nieuwe mogelijkheden en onze plannen stuitten op veel enthousiasme.” Het eerste seizoen van de 24H SERIES gaat van start met de derde editie van de TOYO TIRES 24H of Dubai op 11 en 12 januari, gevolgd door evenementen op de Grand-Prix-circuits van Istanbul (Turkije) en de Hungaroring (Hongarije). De finale van het seizoen vindt plaats op het circuit van Valencia in Spanje.

Tekst & Foto: PR

De reglementen voor alle races van de 24H SERIES 2008 zijn gelijk aan die van de TOYO TIRES 24H of Dubai, met tien verschillende categorieën voor toerwagens en GT’s, afhankelijk van het type auto en de cilinderinhoud van de motor. “Voor de kampioenschapsstand mogen de teams één resultaat schrappen, zodat je niet meteen kansloos bent wanneer je een keer uitvalt”, zegt Gerrie Willems. “Aan het eind van het seizoen zijn er prijzen voor de winnaars in elke categorie en al deze winnaars maken kans op het winnen van onze hoofdprijs: een prachtige witte Rolls Royce Silver Spur uit 1988.”

Team uitgebreid vanwege toegenomen activiteiten
Om de activiteiten rondom deze nieuwe serie goed te kunnen afhandelen, is het team van de race-organisatie Creventic BV uitgebreid. Willems: “Naast Helen Roukens en mijzelf zijn Evelyn Pfeifer, Daphne Gengler en Judith Fick ons team komen versterken om ons bij alle werkzaamheden te ondersteunen.” Bij de keuze van de locaties voor de evenementen is goed geluisterd naar de deelnemende teams. “De meeste uitdagende circuits die we hebben uitgezocht, bevinden zich in een prachtige omgeving, wat belangrijk is voor onze sponsors, gasten en deelnemers”, zegt Willems. Deze aanpak is typisch voor Creventic: “Wij beschouwen onszelf meer als dienstverleners dan als race-organisatoren, dus proberen we altijd te luisteren naar de teams en zoveel mogelijk te voldoen aan hun wensen. Zonder de steun van teams zouden we deze evenementen immers niet kunnen organiseren.”
Voorrang voor deelnemende teams van de TOYO TIRES 24H of Dubai

Voorrang voor deelnemende teams Dubai
Teams die deelnemen aan de TOYO TIRES 24H of Dubai hebben bij de inschrijving voor de andere races van de 24H SERIES voorrang boven andere teams. De inschrijving sluit zes weken voor iedere wedstrijd. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om voor elke race apart in te schrijven.

Voorbereidingen Dubai in volle gang
Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de TOYO TIRES 24H of Dubai in volle gang. Gerrie Willems: “De meeste auto’s en materiaal worden op het moment naar Dubai verscheept en worden daar op 6 januari verwacht. Er is veel belangstelling voor het evenement, we hebben zo’n 90 inschrijvingen ontvangen. Veel teams zijn al bekend van de laatste twee jaar en die zijn al zo’n beetje familie geworden, maar daarnaast zijn er ook veel nieuwe inschrijvingen van teams die van ons evenement gehoord hebben en er zelf deel van willen uitmaken. Velen waarderen de unieke sfeer die kenmerkend is voor ons evenement en we willen deze sfeer ook in de 24H SERIES handhaven.”

Kalender 24H SERIES 2008:
11-12 januari TOYO TIRES 24H of Dubai (UAE)
Datum n.n.b. 24H of Turkey, Istanbul (TR)
23-24 augustus 24H of Hungary, Hungaroring (H)
11-12 oktober 24H of Valencia, Valencia (E)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet