DNRT

DNRT: Belgisch team G&A Racing geniet van tweede plaats op Oschersleben

ga_racing3

De Dutch Winter Endurance Series doet wellicht vermoeden dat er alleen Nederlandse rijders aan de start verschijnen. Maar aan het winterkampioenschap doet ook het Belgische G&A Racing mee. En met succes. Want afgelopen weekend eindigde de formatie als tweede tijdens de 5 Uur van Oschersleben.

Tekst en foto’s: PR

Het Belgische G&A Racing is op verschillende markten thuis. Parallel met hun opmerkelijke prestatie met de BMW Z4 GT4 in Oschersleben, heeft G&A Racing ook in andere disciplines spijkers met koppen geslagen. Met de exotische Mosler werd G&A winnaar in de nationale GT tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps, won het een Belcarwedstrijd op hetzelfde Ardense circuit en sloten de mannen het Belcar GT3-seizoen af met een tweede plaats op Circuit Zolder. Daarennaast werd Michaël De Keersmaecker onder de vleugels van G&A Racing tevens Europees kampioen rallycross met een Opel Corsa Super 1600.

Tussen Porsches
De ‘Fünf Stunden von Oschersleben’ was de tweede ontmoeting van de Dutch Winter Endurance Series. Met de BMW Z4 Coupé eindigde het G&A-duo Kenis/De Keersmaecker op een prachtige tweede plaats algemeen tussen twee Porsches. De overwinning ging naar de Porsche 997 GT3 Supercup van Lammertink Racing met Haane/Waaijenberg.

Langzaam naar de kop
Weer een mooie prestatie van het G&A-duo na een zinderende wedstrijd. Tijdens de kwalificaties knalde Guino Kenis nog tegen een rondtollende Saker, waardoor De Keersmaecker de wedstrijd moest aanvangen in 24ste positie. Op de doorweekte piste nabij Magdeburg voelde de kersverse Europese rallycrosskampioen zich duidelijk in zijn sas. Reeds na één ronde kon hij een veertiental plaatsen goedmaken en nestelde zich langzaam in de kop van het gebeuren. Na iets meer dan één uur wedstrijd gaf de JDK-rijder de Z4 af in vijfde stelling.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet