Diversen

Div: 30 jaar Van Amersfoort Racing met uniek jubileumboek

fva_9
Huidige en vroegere VAR-coureurs en de teambaas: vlnr Jos Verstappen, Huub Rothengatter, Carlo van Dam, Arie Ruitenbeek, Frits van Amersfoort, Jaap van Lagen, Stef Dusseldorp, Dennis Swart en Hendrik ten Cate

In het bekende en gezellige Larense café “’t Bonte Paard” werd gisteren het 30-jarig jubileum gevierd van Van Amersfoort Racing, een van de bekendste en succesvolste autosportteams in Nederland. Vele coureurs en oud-coureurs, vrienden van het team en andere belangstellenden hadden daarvoor de tocht naar Laren gemaakt, waar op deze wijze een unieke reünie ontstond. Ter gelegenheid van het jubileum werd een boekwerk samengesteld onder de titel “Van Amersfoort Racing – 30 jaar autosport”, waarvan het eerste exemplaar aan teameigenaar Frits van Amersfoort werd overhandigd door diens coureur van het eerste uur, Huub Rothengatter.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


“Ben je hier helemaal voor uit Duitsland gekomen”, vroeg Frits van Amersfoort uw verslaggever verbaasd. Het antwoord luidde “ja”, en de beslissing om te komen was absoluut de juiste. Hoe vaak tref je anders zoveel mensen vanuit de vaderlandse racerij in zo’n gezellige setting bijeen? Verhalen en anekdotes vloeiden rijkelijk: “Oh ja, weet je nog toen…” Met zulke verhalen is ook het boek over Van Amersfoort Racing, ontstaan op initiatief van sponsorwerver Roel Schoondermark van het bureau RSPNS, rijkelijk gevuld. Coureurs uit de begintijd komen aan het woord: Huub Rothengatter, Hendrik ten Cate, Arie Ruitenbeek. Maar ook de mannen uit de succesvolle periode in de jaren negentig: Jos Verstappen, Martijn Koene, Tim en Tom Coronel, Bas Leinders, Christijan Albers. Er is aandacht voor engineer John McGill, die het evenals de gisteren in Laren aanwezige Armand Broekmans tot in de Formule 1 bracht, alsmede voor de immer actieve teammanager Rob Niessink, die na vele jaren afwezigheid uit de sport gisteren tot plezier van velen ook aanwezig was.


fva_2
Spreekstalmeester Caju ter Kuile zorgde voor een korte inleiding...

fva_3
...waarna VAR-coureur van het eerste uur Huub Rothengatter het woord overnam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet