Formule 1

Formule 1: Iceman van start tot finish koning in prinsdom

 Circuit

Kimi Räikkönen heeft van start tot finish de race gedomineerd in het prinsdom Monaco. De Fin kwam geen moment in gevaar en kon ondanks een safety-car situatie ogenschijnlijk makkelijk wegrijden bij de rest. Williams pakt de rest van podium, met plaats twee voor Heidfeld en plaats drie voor Webber. Renault moet aan het einde van de race het onderspit delven. Alonso valt in de laatste rondes terug van plaats twee naar plaats vier. Albers rijdt de race uit en wordt 14e.


Tekst: Pieter de Boer

Grote teleurstelling bij de start is opnieuw Mark Webber. De Aussie, die al in eigen land onder vuur ligt om zijn slechte races, viel van plaats drie terug naar plaats vijf. Fisichella en Trulli hadden beide geen moeite om de veel te laat gestarte Webber voorbij te komen in de nauwe straten. Achterin weet Montoya ook met een superstart de beide Minardi’s in te halen en rijdt de Colombiaan al na de eerste ronde op plaats dertien. Later verliest Albers ook nog een plaatsje aan Ralf Schumacher die in zijn Toyota een gestaagde opmars maakt richting de punten.

 Jordan


Grote pechvogel van dit weekend kan de Indiër Narain Karthikeyan genoemd worden. Het gehele weekend wil het niet met Karthikeyan en met de Jordan’s. In de kwalificatie moeten ze voor het eerst de beide Minardi’s voor zich laten en ook in de race kan de Indiër niet tot gedegen tijden komen. Hij komt al vroeg in de race de pit in maar het team stuurt hem na een korte check naar buiten. Na nog twee extra stops, waarvan bij één zelfs twee banden verwisseld werden, geeft de Indiër het op. Hij zet zijn wagen stil in de pitbox en eindigt zijn race en zijn weekend kleurloos.

In ronde 24 gaat het voor Albers mis in Mirabeau. Hij spint en komt met zijn neus tot stilstand tegen de vangrail. Er is geen optische schade voor hem, maar hij blokkeert daarmee wel driekwart van de baan. Coulthard, die hem bijna op een ronde wou zetten, mist hem net doordat hij uitwijkt naar links, echter Michael Schumacher kan Coulthard niet meer ontwijken en tikt hem van achteren aan. Daarbij verliest de Ferrari zijn voorneus en raakt Coulthard zijn Starwars-wagen van achter beschadigd. Er ontstaat een opstopping, die verholpen wordt door de aangestormde marshalls. Alle wagens kunnen wonderwel verder en de meeste rijden direct door naar de pits. De safety-car is namelijk op het circuit gekomen zodat de mashalls de baan kunnen schoonvegen. Schumacher vervangt zijn neus en kan probleemloos verder, terwijl Coulthard zijn wagen stil zet bij de monteurs. Voor de Schot is het einde race. Albers wordt ook weer achteruit de baan op gedrukt en vervolgd zijn race zonder verdere noemenswaardigheden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet