DNRT

DNRT: Lammertink Racing wint in Oschersleben

dwes_oschersleben_2007

De ‘5 Stunden von Oschersleben’, de tweede race in de Dutch Winter Endurance Series, is afgelopen weekend gewonnen door Henk Haane en Dick Waaijenberg in een Porsche 997 GT3 Cup uitkomend voor Lammertink Racing.

480_lammertink_4736

Tekst: PR
Foto's: Chris Schotanus (Essay Produkties)

De dag werd om 9 uur ’s ochtends aangevangen met de vrije training. Op een vochtige baan maakten de coureurs kennis met het 3,6 kilometer lange circuit nabij Magdeburg. Al snel bleek de baan listig te zijn, een feit dat de BMW 120 Diesel van het Mad and Daring team kon bevestigen.

480_bmw_schade_4887

Bij het opkomen van het rechte stuk verloor David Broere de controle en eindigde met forse schade in de muur. Broere kon ongedeerd het voertuig verlaten, maar de auto kon niet meer voor aanvang van de race hersteld worden.

Spin
Ook de kwalificatie eiste een slachtoffer. Bij het uitkomen van de Hotel Curve spinde Ferdi van Leliveld met zijn Saker Sportscar. Een volgende BMW kon de gespinde Saker niet meer ontwijken en richtte een fikse schade aan. Dit betekende opgave voor de Saker.

Porsche op pole
De pole position werd gegrepen door de Sotrax Albert Motorsport Porsche, gevolgd door de BMW E90 van André de Vries en Sybren van der Goot uitkomend voor JR Motorsport. Henk Haane en Dick Waaienberg trainden met hun Lammertink Porsche naar een fraaie derde positie. Winterkampioenen Rob de Laat en Marcel Broersma hadden zich voor de race op Oschersleben ingeschreven in divisie I met een BMW Compact Modified. Zij kwalificeerden zich als zevende op de starting grid.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet