Diversen

Internationaal: Dennis Kroes over World Finals Al Ain “Een schitterende ervaring!”

wf_kroes_4

Dennis Kroes kende een succesvol seizoen in de DD2 klasse. De Vice Europees- en Nationaal Kampioen reisde met een goed gevoel af naar Dubai met maar één doel: ‘Wereldkampioen’ worden. Dennis Kroes doet verslag:

“Samen met mijn vriendin Marjolein, mijn vader, moeder en mijn monteur Maciej vertrokken we vrijdagavond 23 November vanuit Dusseldorf naar Dubai. In het weekend verkende we de stad en daarna gingen we naar het 130km verderop gelegen Al Ain waar de Grand Finals plaatsvonden.”

“Het circuit lag er schitterend bij, wel erg zanderig maar daar zal de komende dagen verandering in komen als er meer dan 200 rijders losgelaten werden op het circuit” Ik had er erg veel zin in om daar iets te laten zien. Na een erg goed jaar met het behalen van de Europese titel bij de Masters en het behalen van het vice-Kampioenschap DD2 zowel Europees als in Nederland gaf het mij het vertrouwen mijn droom waar te kunnen maken om "Weltmeister" te kunnen worden. Vorig jaar had ik de Grand Finals al van nabij meegemaakt met Marjolein in Vianna, het was dus te gek om nu zelf een balletje te trekken en mijn eigen kartje uit het schitterende rijtje CRG's te halen.”

“De trainingen verliepen erg goed. Ik zat samen met Vasterman in de 2de groep (even- nummers) en dacht daar veel voordeel bij te hebben, zodoende was ik nooit echt tevreden over onze tijden vergeleken met de oneven groep. Later in de week kwamen we erachter dat de D2 banden waar de DD2 klasse mee moest rijden beter reageerden op een baan met D1 rubber, dan D2.”

“Uit de officiële geklokte trainingen van de woensdagmiddag bleken de Canadezen
ongelooflijk snel te zijn. Ikzelf had goede hoop op een top 10 tijd, maar dat werd wreed gesmoord. Op de nieuwe banden die we voor de kwalificatie gekregen hadden boekte ik maar 2 tienden winst waar anderen bijna een seconde sneller gingen. Het half uurtje pauze wat tussen de even en oneven groepen DD2's onverwachts (?) werd gehouden hielp ook niet mee want er werd een hoop zand het circuit opgeblazen door de wind. Ik was uiteindelijk in mijn groep 11de en totaal 29ste.......van de 72 DD2's.”

“Ondanks de slechte kwalificatie, had ik erg veel vertrouwen voor de series. Ik was alleen een stuk verder verwijderd van het podium, maar ach ik had net het EK van Genk achter de rug waar ik ook een onmogelijke achterstand goedmaakte met de series. Donderdag werd ik ook nog eens verrast met de komst van mijn hoofdsponsor en "grootste" fan Remon Hannink. Iedereen bleek ervan te weten alleen Becootje niet.....”

wf_kroes_2.jpg

“Met Maciej had ik het één en ander doorgenomen om de kart sneller te krijgen voor de series en dat resulteerde in een 6de tijd in de warm-up. De series startte ik vanaf p15 en de eerste serie ging super, mijn tijden waren erg snel en ik kon de één na de ander inhalen maar de finishvlag weerhield mij ervan om de top 6 binnen te dringen, de series telden maar 11 ronden en ik werd dus 7de.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet