Sportscars

Sportscars: Jan Lammers in Porsche RS Spyder

porsche
Jan Lammers gaat met een Porsche RS Spyder rijden in de Le Mans Series

Jan Lammers komt volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid met een Porsche RS Spyder uit in de 1000-kilometerraces van de Le Mans Series plus de 12 Uur van Sebring. De Zandvoorter meldt dat hij "voor 95 procent rond" is met de Zwitser Freddy Lienhardt, die met zijn team Lista-Horag Racing een RS Spyder gaat inzetten. Derde rijder in het team is de Belgische routinier Didier Theys. Deelname aan de 24 Uur van Le Mans staat niet op het programma van het Zwitserse team, maar voor de Franse lange-afstandsklassieker heeft Lammers "een aantal interessante aanbiedingen" ontvangen.

Tekst: René de Boer
Foto: Porsche AG

Het nieuws betekent dat er de facto een einde is gekomen aan de sportwagenactiviteiten van Racing for Holland, het team waarmee Lammers sinds 1999 (aanvankelijk onder de vlag van Konrad) uitkwam in Le Mans en ook successen boekte in het inmiddels ter ziele gegane FIA Sportscar-kampioenschap, waarin Racing for Holland in 2001 de titel won. "Het hele Dome-verhaal heeft uiteindelijk niet helemaal datgene opgeleverd wat ik ervan verwacht heb", zegt Lammers. "Er moest ieder jaar teveel geld bij en dat is geen gezonde basis. Dat betekent echter niet dat ik de tijd met Racing for Holland als verloren beschouw, verre van dat. Racing for Holland heeft me immers op tal van andere fronten heel wat deuren geopend." Het bedrijf in Katwijk gaat door met de activiteiten in de Samsung BMW 130i Cup en het runnen van het A1 Team Netherlands. Daarnaast is er nog capaciteit voor andere activiteiten in opdracht van derden.

Naast LMS ook BMW 130i Cup en ADAC GT Masters
Jan Lammers zelf zit komend jaar bepaald niet stil: naast de zes LMS-races en Le Mans neemt hij wederom deel aan de Samsung BMW 130i Cup en rijdt hij in de Duitse ADAC GT Masters in een Lamborghini met Marius Ritskes. "In die serie heb ik dit jaar al een race gedaan en dat is heel goed gevallen", aldus Lammers, die verwacht zonder de beslommeringen van een eigen sportwagenteam meer tijd voor zichzelf te krijgen. "Tot nu toe was ik toch altijd van november tot augustus bezig om het allemaal voor elkaar te krijgen, Le Mans en alles wat eromheen hangt. Nu ben ik in de luxe positie dat ik naar het circuit kom en gewoon kan instappen en rijden. Dat is wel prettig." Het racen met Porsche is uiteraard niet nieuw voor Lammers: in 1983 en 1984 reed hij met de bekende Canon-Porsche 956 voor het team van Richard Lloyd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet