Formule 1

Formule 1: Räikkönen pakt de pole in straten Monaco

 Mclaren 1

De Fin Kimi Räikkönen heeft voor de derde keer in rij de pole weten te bemachtigen. In een zinderen finale verliest Raikonen weliswaar bijna zijn gehele voorsprong, maar houdt hij exact genoeg over om vanmiddag vanaf de eerste plaats te mogen vertrekken. Minardi levert een heus huzarenstukje door beide wagens voor de Jordan’s te zetten. Albers is echter niet bij machten om de achterstand op Friesacher in te lopen. De Nederlander moet zelfs met lede ogen toekijken hoe zijn teamgenootje het gat vergroot tot bijna anderhalve seconde.


Tekst: Pieter de Boer, Foto's PR

Goed nieuws bij Minardi is echter wel dat ze door alle coureurs met problemen, vandaag als dertiende en veertiende mogen vertrekken. Achter hen staan nog de twee Jordan’s, Ralf Schumacher, die vandaag slechts alleen een rondje reed voor een laatste check en geen tijd noteerde en Montoya, die in zijn geheel niet de baan op kwam. De Colombiaan had gisteren al te horen gekregen dat hij sowieso vanaf de laatste plaats moet vertrekken door zijn ongeluk met Coulthard, Villeneuve en Ralf Schumacher.

Micheal Schumacher deed vandaag goede zaken door drie plaatsen te winnen ten opzichte van gisteren. Hij mag daardoor vandaag van plaats acht vertrekken. Barrichello en Villeneuve konden allebei niet aan de tijd van Schumacher komen en Montoya verloor zijn plaats zoiezo al. De tijd van Schumacher moet echter het team vandaag nog niet tot juichen hebben gestemd, want deze was opnieuw ruim twee seconde langzamer dan de tijd van Alonso, die vanochtend snelste op de baan was.

Goed nieuws was er ook voor Villeneuve. Ondanks het feit dat de Canadees een plaatsje moest inleveren ten opzichte van gisteren, staat hij wel ruim voor zijn teamgenootje Massa en lijkt de voormalige wereldkampioen eindelijk weer iets terug gevonden te hebben van zijn flair uit het verleden. Villeneuve lag aan het begin van het seizoen zwaar onder vuur toen zijn prestaties ver onder die van Massa lagen. Nu Villeneuve meer aan het team gewend lijkt te zijn en de wagen beter onder de knie heeft, kan hij competitief zijn met zijn teamgenoot en zich goed in de middenmoot handhaven.

 Coulthard 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet